Fonts de la Nau Bostik han explicat que un equip de tècnics de l’Ajuntament i dues unitats de la Guàrdia Urbana han arribat pels volts de les 10.30 h al recinte de l’antiga fàbrica i n’han precintat totes les naus. L’impulsor del projecte, Xavier Basiana, ha reconegut que l’1 de juliol va rebre una notificació en què se li comunicava el precintament. Tot i això, assegura que van pactar amb el districte que se’ls donarien més dies de marge per enllestir una instal·lació elèctrica que els permetria sol·licitar la llicència d’activitat. Per això, diu, el precintament els ha sorprès i ha reconegut que “esperaven més complicitat per part de l’Ajuntament”.

Ara per ara, doncs, hauran de suspendre les activitats que s’havien de fer a l’interior de les naus. Basiana explica que algunes es podran traslladar al pati, com la sessió de cinema prevista per a aquest divendres.

El projecte de la Nau Bostik va començar a caminar el 2015, quan es va arribar a un acord amb la propietat del recinte perquè s’hi pogués donar un ús després de 10 anys tancat. Des de principis d’any acull diversos col·lectius i projectes culturals. A més, un cop al mes és l’escenari de l’Eat Street. De fet, aquest dissabte no es podrà celebrar la cita gastronòmica.