L'ambient industrial, mig decadent de la Nau Bostik, a la Sagrera, és el lloc escollit per l'Eat Street, la cita de menjar ambulant. A partir d'ara, les furgoteques o "foodtrucks" ocuparan aquest espai una vegada al mes. El recinte, de més de 6.000 m2, és pels qui s'hi han instal·lat un indret únic a la ciutat. JOE LITTENBERG, portaveu d'Eat Street "Podemos hacerlo mejor en una casa nuestra. Hemos conocido a la gente que lleva la Nau Bostik y como podeis con en el vídeo es fantástico, es increible, no hay muchos espacios así en Barcelona." L'Eat Street és la darrera incorporació a la Bostik, que és des de fa dos mesos és un espai cultural de creació. Aquesta antiga fàbrica d'adhesius, va tancar ara fa una dècada, i ara l'ha recuperada Xavier Basiana, fotògraf, arquitecte i impulsor de la Nau Ivanov i l'espai 30. XAVIER BASIANA, gestor de la Nau Bostik "Tothom que ve a aquí ho diu: que li recorda a Berlín. Però bé, el sol fet que una gran fàbrica que estava tancada doncs s'aprofita per fer-hi cultura, té un nou us i això és un llenguatge mundial. És important aquí, a Berlín i a Nova York, a tot arreu el recuperar espais per la creativitat i per la gent." I entre els visitants, molt bona acollida. "Tot el que sigui fomentar el barri, les instalacions antigues en desús i que es pugui fer un us social i per la gent em sembla perfecte." "Yo esto no lo conocía, eh? Y vivo aquí. Todo lo que sea bien para el barrio fantástico y que este abandonado y lo recuperen muy bien." L'única incògnita és el futur a mig termini d'aquest espai de creació. Ara mateix està llogat però també està inclós en el pla de Sant Andreu que preveu la construcció d'uns habitatges en aquest mateix entorn.

El Centre de Recursos per a Emprenedors i Ciutadans (CREC) va acollir la primera edició d’aquest mercat del menjar de carrer que es va fer a Barcelona, el 2014. Posteriorment, la cita es va desplaçar fins a la Fundació Palo Alto i a la plaça de els Glòries fins a instal·lar-se al Moll de Sant Bertran durant les edicions del 2015. Finalment, aquest 2016, els responsables de la cita han anunciat que es quedaran a la Nau Bostik durant tot l’any. Es tracta d’una antiga fàbrica d’adhesius en desús, que va tancar ara fa una dècada i que va començar a recuperar ara fa uns mesos el fotògraf i arquitecte Xavier Basiana, responsable de la Nau Ivanow.

Després de diverses edicions, l’Eat Street s’ha consolidat a la ciutat com una de les trobades de menjar de carrer en què els cuiners poden portar un màxim de dos plats d’elaboració pròpia. En total, 18 marques gastronòmiques formen part d’aquesta trobada i hi instal·len les seves furgonetes de menjar amb plats que tothom pot tastar a preus econòmics que no superen els cinc euros.