L’ampli dispositiu policial ha ocupat alguns dels carrers del voltant de l’edifici, ocupat diumenge. Una desena d’unitats de la Brigada Mòbil s’han desplegat a Avinyó i els carrers adjacents, on hi ha hagut restriccions al trànsit. Quan la policia ha arribat, passades les 8 del matí, encara hi havia ocupants a dins. Els han tret de forma progressiva i els han identificat, en general sense incidents. En total han fet fora de l’immoble a 16 persones.

El desallotjament s’ha produit de forma pacífica mentre un grup de persones es concentraven a la confluència amb el carrer d’Escudellers per mostrar el seu rebuig a l’actuació policial. Ha estat aleshores quan s’han produït alguns moments de tensió amb el cordó policial. Allà hi havia les regidores de la CUP María José Lecha i Maria Rovira, que s’han apropat a la zona per veure de primera mà què estava passant.

Una vegada desallotjat l’edifici, s’han començat a tapiar els accessos per evitar que s’hi torni a entrar. Els Mossos d’Esquadra han aixecat el precinte i, a l’edifici, els ha pres el relleu la seguretat privada, que a partir d’ara vigilarà l’edifici (propietat de la Generalitat) tant de dia com de nit.

El partit que governa a l’Ajuntament, Barcelona en Comú, ha fet un tuit explicant que ha estat la Generalitat qui ha ordenat el desallotjament i expressant la seva aposta per la mediació.

La presidenta de l’AV i comerciants del carrer d’Avinyó, Teresa Caja ha estat pendent durant tot el matí de com evolucionava la situació a l’antiga llotja. Caja ha explicat que es va reunir amb els ocupants de l’edifici aquest dilluns mateix, i que hi va haver bona sintonia amb aquests ja que l’objectiu comú és que l’espai es destini a ús públic. La presidenta de l’Associació de Veïns ha explicat que, després d’anys sense poder-ho fer, aquest dimarts finalment se li ha permès accedir a l’edifici per veure en quin estat es troba. Teresa Caja ha tornat a reclamar a les administracions que es posin d’acord per evitar que l’espai, en procés de ser tapiat, torni a caure en l’oblit.

Al vespre, unes 200 persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per mostrar el seu rebuig al desallotjament.