Des de fa tres setmanes han convertit aquesta plaça en punt de trobada de persones d’orígens diversos que comparteixen les seves inquietuts i reivindicacions. Aquest diumenge han habilitat una vintena de tendes de campanya i sacs de dormir per visibilitzar la problemàtica amb què conviuen els immigrants irregulars.

Amb anterioritat, Arran i Endavant havien convocat les protestes que han sortit del centre de la ciutat. Una de les columnes ha arrencat a les 17.30 h de la rambla del Raval i ha avançat fins a la plaça de la Universitat, on esperava l’altra columna. Desenes de col·lectius i moviments socials s’han adherit a la mobilització, que ha aplegat prop de 800 persones, les quals han cridat lemes contra la troica i la precarietat laboral.

En el transcurs de la protesta s’han produït alguns incidents quan un grup de manifestants han trencat vidres del Mobile World Centre i han fet pintades en alguns comerços de l’avinguda del Portal de l’Àngel. També, un dels protestants s’ha enfilat a una bastida del carrer de Pelai per penjar-hi una pancarta reivindicativa.

Durant la marxa, un grup de llibertaris també han ocupat l’edifici de l’antiga Llotja, al carrer d’Avinyó, amb la intenció de fer-hi un centre d’acollida per a immigrants.

La resta de manifestants han continuat fins a la seu de la Unió Europea, on els manifestants han fet clams contra la troica perquè consideren la institució com una de les causes de la precarietat laboral. Amb aquestes protestes es posa punt final al dia del treballador, en què les mobilitzacions contra la reforma laboral aprovada pel Partit Popular i la precarietat laboral han estat protagonistes.

En altres indrets, els sindicats llibertaris CNT i CGT també han convocat mobilitzacions, com al passeig de Lluís Companys i la plaça de les Tres Xemeneies. Aquesta última ha finalitzat a la plaça de Catalunya, on la plataforma Contractes sense Papers ha decidit acampar durant tota la nit i ha rebut el suport d’un grup de manifestants.