Els forns de pa i els supermercats 24 h del carrer de Tuset hauran de tancar les nits de dijous, divendres, dissabte i vigílies de festiu. En concret, aquests establiments hauran d’abaixar la persiana entre les 22 h i les 7 h, les hores clau en què es concentra un major nombre de gent al carrer que freqüenta els locals d’oci nocturn de la zona i que “comporta problemes de convivència”, segons la regidora del districte, Maria Eugènia Gay. En total, es veuran afectats cinc forns de pa i un establiment d’autoservei al públic.

Gay ha detallat que es tracta, de moment, d’un pla pilot d’una durada de sis mesos que és prorrogable. A partir d’ara s’inicia un procediment administratiu de 15 dies en què els establiments afectats podran fer al·legacions. Uns recursos que l’Ajuntament de Barcelona calcula que haurà resolt d’aquí a dos mesos.

Un carrer castigat pel soroll nocturn i l’incivisme

Les restriccions horàries a Tuset se sumen ara a altres mesures que ja ha aplicat el consistori a la zona per intentar reduir el soroll nocturn i l’incivisme, com ara l’augment de la presència policial i un reforç de la neteja.

A altres zones de Barcelona ja s’apliquen mesures com aquesta. És el cas del conegut popularment com el “triangle golfo”, on els supermercats que obren les 24 hores del dia han de tancar les nits, en aquest cas, de dimecres a diumenge.