Els teixits Gratacós són a la ciutat des de 1940. La seva mítica botiga es trobava al passeig de Gràcia però recentment s’han traslladat al carrer de la Riera de Sant Miquel, 9, a Gràcia. Glòria Casacuberta, membre del Consell d’Administració de la marca, ha explicat a BTV que “el trasllat ha anat perfecte perquè abans la botiga era com un museu i el nou talent no hi entrava. Al nou establiment hi ha un aula especial per a ells”.

Casacuberta ha valorat molt positivament la participació dels teixits Gratacós en el 080 Barcelona Fashion: “Ha estat un impacte molt positiu, malgrat que no tinguin patrocinadors”. En referència als talents emergents, Casacuberta ha dit que és bo que no hi desfilessin grans marques, com Desigual o Mango. Apunta que d’aquesta manera el protagonisme se l’enduen només els nous modistes.

Casacuberta també ha explicat la participació de la seva firma en la Première Vision de París, el proper dilluns. En aquest espai es creen les tendències de moda per a les properes temporades i els teixits Gratacós hi envien una persona com a guru, Rosa Pujol, des de l’any 2000. Cal tenir present que només hi assisteixen 16 gurus en tot el món.

La firma de teixits catalana és una de les icones més importants de la moda i el 80 % de la seva clientela és estrangera. Casacuberta ha explicat que “els barcelonins anem massa enfeinats i ja no són tan pioners com abans a l’hora de vestir-nos”.