JUAN GRATACÓS, director general de Gratacós "Què és el que millor ens convenia per a l'empresa Gratacós? Si l'empresa Gratacós estem venent el 85-90% al que són confeccionistes, dissenyadors i gent de moda, i d'aquest 95-90% el 80% està fora d'Espanya, analitzant pensem, tenim el lloc adequat per a aquest mercat que ens dóna de menjar? Doncs probablement tenim un lloc que és una meravella però no el lloc adequat per a aquest professional."

Gratacós no tanca, es trasllada. Ho fa al número 162 del carrer de Pau Claris, de forma provisional abans d’ubicar-se definitivament a un local a la Vila de Gràcia. L’empresa de teixits coneguda pels seus aparadors vistosos ha decidit canviar d’estratègia. Fins a un 90% dels beneficis provenen de les vendes a l’engròs. “Si estem venent el 85-90% a confeccionistes, dissenyadors i gent del món de la moda, i d’aquests, el 80% és de fora d’Espanya (…), no creiem que aquest lloc sigui adequat per a aquest professional tot i ser una meravella”.

L’empresa deixarà l’espai a finals de desembre i estrenarà una botiga efímera a Pau Claris en què fusionarà un “showroom” internacional, la venda a l’engròs i al detall, exposicions, sessions de treball i acollida de nous talents. “La notícia ens omple de nostàlgia pel temps que hem viscut al passeig de Gràcia, però a la vegada estem contents perquè significa que estem madurant com a empresa”. Gratacós ha traspassat els baixos a la marca catalana Maxson, que conservarà part de la històrica botiga. La companyia de teixits ha expressat la satisfacció que una altra empresa del país hagi decidit ubicar-se en aquest emplaçament llaminer.