"Fa dos anys també en vam tenir un altre però es va morir. Aquests seran els primers especials d'estar beneïts i jo crec que els hi agradarà." "He vingut perquè vull que al Castel el beneeixin, perquè així continuï tenint salut." "Primer que és de la meva filla i ella no pot venir i el portem nosaltres. A més és el primer any de vida, té 10 mesos, i l'hem portat a beneir."

La Festa Major de Sant Antoni va arrencar aquest dissabte amb el pregó a càrrec de l’escriptora Maria Carme Roca. Un dia després, s’ha celebrat la cursa popular de 10 quilòmetres i la benedicció dels animals que tant esperen els veïns. Aquesta última és una tradició molt arrelada al barri: se celebra des de fa 190 anys a la parròquia de l’Escola Pia.

Sant Antoni Abat és el patró dels animals domèstics i, sobretot, dels ases, cavalls i mules, que antigament eren indispensables per a les feines del camp i com a mitjà de transport. Es creia que amb la benedicció es protegia els animals de malalties i caigudes durant tot l’any. Durant la diada, pagesos i traginers raspallaven els animals i els guarnien per tal de portar-los davant de l’església, on el mossèn s’encarregava de beneir-los.