Avui moltes de les mirades i les càmeres a la Rambla enfocaven a dalt. Decoracions florals com aquesta, inspirada en l'obra 'Amor i Shakespeare'' en cartell al Poliorama volen fer que la flor torni a ser protagonista d'aquest passeig emblemàtic. Amics de la Rambla, que organitza les Festes del Roser també vol que els barcelonins tornin a fer-se'l seu. Per això reivindiquen el pla especial, pendent d'aprovació definitiva, que el nou govern municipal va aturar al juliol. JOAN OLIVERAS, president d'Amics de la Rambla "Podem entendre que el nou govern vuolgui introduir el seu criteri en aquest pla, i nosaltres estem disposats i oberts a parlar, però és evident que estem en un tràmit d'urgència, la Rambla té problemes d'urgent solució." El debat és sobre la taula, però avui el president de l'entitat i la regidora del districte han exhibit bona sintonia. Gala Pin ha assegurat que aprofitaran bona part de la feina que s'ha fet però que cal tenir en compte altres qüestions que no s'han plantejat. GALA PIN, regidora de Ciutat Vella "La diferència entre la Rambla de nit i de dia, a qui pertany la façana de la Rambla, perquè al final això també determina el tipus d'activitat que tenim al passeig." El govern obrirà un nou procés participatiu a partir del desembre per sentir la veu de la resta de barcelonins i sobretot dels veïns del Gòtic i el Raval que no van poder participar-hi. El pla no s'aprovarà definitivament abans del juliol.

Durant la tradicional Festa del Roser, la regidora del districte, Gala Pin, Gala Pin ha assegurat que aprofitaran bona part de la feina que s’ha fet però que cal tenir en compte altres qüestions que no s’han plantejat, com la diferència entre la Rambla de nit i de dia, o a qui pertany la façana del passeig perquè això determina l’activitat que s’hi du a terme.

En el mandat anterior l’equip de Xavier Trias va impulsar el pla especial, on definia el seu projecte de Rambla, però que va quedar aturat amb l’arribada del nou govern per revisar-lo.

Des d’aquest dissabte i fins dimecres set façanes de la Rambla es vesteixen de gala, amb flors, per celebrar la tradicional Festa del Roser. Les façanes decorades són les de l’Arts Santa Mònica, el Museu de la Cera, el Cafè Ocaña i l’Hotel DO, de la plaça Reial, el Palau de la Virreina, l’Hotel 1898 i la Reial Acadèmia de les Ciències i Arts de Barcelona, damunt del Teatre Poliorama.