Set façanes emblemàtiques de la Rambla es cobriran d’ornaments florals per celebrar la festa major de la Rambla. Diversos artistes locals les guarniran amb jardins verticals durant la Festa del Roser del 3 al 7 d’octubre.

Les façanes que es decoraran seran les de l’Arts Santa Mònica, el Museu de la Cera, el Cafè Ocaña i l’Hotel DO, de la plaça Reial, el Palau de la Virreina, l’Hotel 1898 i la Reial Acadèmia de les Ciències i Arts de Barcelona, sobre el Teatre Poliorama. A més, també  hi haurà una intervenció de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins al Portal de la Pau, davant del monument de Colom. Els organitzadors d’aquesta iniciativa han tingut l’assessorament del festival Temps de Flors de Girona, i esperen es converteixi, en properes edicions, en un gran esdeveniment ciutadà.

A banda d’aquesta novetat, cridada a ser el plat fort de la festa, Amics de la Rambla també organitzarà diverses activitats lúdiques i culturals. Per exemple, els floristes de la Rambla oferiran demostracions d’art floral a les seves parades, i David Carabén oferirà un concert gratuït -amb aforament limitat- al Teatrino del Conservatori del Liceu.

Per tancar la festa, dissabte, 8 d’octubre, es lliuraran els guardons de Ramblista d’Honor al Saló de Cent de l’Ajuntament. Uns premis amb què l’associació distingeix les entitats i ciutadans que han contribuït a difondre el prestigi d’aquesta via.