A més de paralitzar grans projectes hotelers com el de la Torre Agbar o l'antic edifici del Deutsche Bank, la suspensió de llicències també ha afectat els petits inversors. Aquest solar del districte 22 Arrova n'és un exemple. Es van iniciar les obres per construir-hi un hotel però la moratòria les ha aturat per complet i obrers, enginyers i arquitectes s'han quedat de braços plegats. L'empresari que les lidera ha explicat, fora de càmera, que aquest és només un dels tres projectes que té en marxa al districte de Sant Martí. L'altre està projectat en aquest terreny de l'avinguda d'Icària, a tocar del mar. L'inversor afirma que ja tenen tancats els acords amb les cadenes hoteleres, entre les quals hi ha una escola d'hoteleria, i calcula que, en un futur, podrien donar feina a un centenar de persones. Es tracta de tres edificis que tindrien entre dues i tres estrelles i ampliarien l'oferta de Sant Martí en 500 habitacions. De moment, però, les males herbes continuen creixent al solar en espera que el govern de Colau doni llum verda als inversors.

A més de grans projectes com l’hotel de luxe de la Torre Agbar o l’hotel de l’antic edifici del Deutsche Bank, la suspensió de llicències d’allotjaments turístics també ha afectat els petits empresaris. Alguns van aprofitar per escenificar la seva queixa en la comissió extraordinària d’aquest dimarts, en què es va abordar la suspensió de llicències d’allotjaments turístics.

BTV ha pogut parlar amb un inversor que preveia la construcció de tres hotels, de dues i tres estrelles, a la zona del 22@. L’empresa explica que ja havia adquirit els terrenys i denuncia que la moratòria ha paralitzat les obres per complet i ha deixat obrers, enginyers i arquitectes de braços plegats. El projecte preveia instal·lar un hotel en un terreny a l’avinguda d’Icària, a prop del mar, i un altre al passatge de Mas de Roda, una zona tranquil·la del Poblenou. Del tercer, no n’ha volgut revelar la localització. De moment, els terrenys sobre els quals s’hauria d’edificar només són solars pràcticament buits. El projecte, que planteja una inversió d’uns 60 M €, preveu ampliar l’oferta hotelera del districte de Sant Martí en 500 habitacions i podria generar 100 llocs de feina.