Com si res no hagués passat, els vehicles circulen des de primera hora de la tarda pel tram afectat per les obres de pavimentació. La diferència entre els dos carrils que estrenen asfalt i el carril lent es veu a simple vista. La imatge de tranquil·litat i la fluïdesa d'aquesta tarda contrasta amb les retencions que s'han produït mentre s'hi han fet els treballs de manteniment. Tant de nit com de dia les cues han estat quilomètriques. "És inconcebible que un dia 2 d'agost es posin a fer això en plena operació sortida, que ho facin a la nit, o el dia 8 o 10." "Llevamos una hora y pico, vamos a la playa y aquí esperando. A ver si nos toca." Les obres de renovació del ferm s'han fet en un tram de tres quilòmetres i mig de la ronda de Dalt, sentit Llobregat. Però els túnels han obligat a ampliar les restriccions de trànsit des de l'entrada número 7 fins a la 14. La circulació s'ha reobert després de 18 hores de feina. "El cap de setmana vinent es tornarà a tallar el mateix tram de la ronda de Dalt per actuar en el carril que ha quedat pendent d'asfaltar. Les restriccions començaran a les tres de la tarda de dissabte i s'allagaran fins al matí de diumenge. Novament la circulació quedarà restringida a un únic carril. Us ho ha explicat des de la ronda de Dalt, Sílvia Gutiérrez."

Passat el migdia, però, s’han reobert progressivament els carrils tallats i la circulació ha estat més fluïda. Finalment, abans de les cinc de la tarda, s’ha reobert completament la circulació del tram afectat per les obres d’asfaltatge.

Al llarg del matí i fins al migdia, la circulació ha estat lenta, i els vehicles han tingut molts problemes per circular entre la sortida 8 (Túnels de Vallvidrera) i la 13 (Esplugues de Llobregat). A la mitjanit de dissabte, hi ha hagut retencions de fins a cinc quilòmetres, en sentit sud, a l’altura de Vallvidrera i Sant Gervasi. A mesura que ha avançat la nit, el trànsit ha disminuït i la circulació ha estat més fluïda.

Cap a les tres de la tarda, s’han començat a reobrir els carrils que estaven tallats i la circulació ha estat més fluïda. Encara, però, les cues han persistit en el tram comprès entre la sortida 12 (Diagonal) i la 13 (Esplugues de Llobregat), que han estat les últimes en reobrir els carrils a la circulació. A dos quarts de cinc de la tarda s’han enretirat els últims cons, que han estat els de la sortida 12 i la circulació s’ha normalitzat.

Les obres van començar puntuals aquest dissabte abans de les 21 h i s’allargaran fins diumenge a les 18 h, tot i que és possible que finalitzin al migdia. Per dur a terme els treballs de millora de la B-20, s’han tallat dos dels tres carrils en sentit Llobregat entre les sortides 10 (Pedralbes) i la incorporació 13 (avinguda de l’Electricitat, l’Hospitalet de Llobregat). En aquest sentit, només ha quedat obert a la circulació el carril lent.

L’objectiu dels treballs és el d’adequar les condicions de la via i per això s’hi estan fent treballs en el paviment. Per evitar formar cues, l’Ajuntament ha recomanat que s’usin itineraris alternatius a la Ronda de Dalt, com l’avinguda Diagonal o la ronda Litoral.

Operaris i màquines han treballat durant tota la nit de manera continuada per enllestir els treballs en un temps màxim de 20 hores. Aquesta nit hi han actuat les màquines fresadores, que han retirat els tres centimetres superiors de capa de rodament. En canvi, aquest matí el protagonisme l’han tingut les màquines encarregades de posar la nova capa d’asfalt sonoreductor.

El cap de setmana vinent, del 8 i 9 d’agost, les obres de millora es faran en el mateix tram per asfaltar el carril que queda pendent. Els treballs s’iniciaran el dissabte 8 d’agost,  a les 15 h, i s’allargaran fins a les 9 h del matí del diumenge nou d’agost.