Durant aquest cap de setmana es renova el paviment dels carrils ràpid i central de la ronda de Dalt, i el carril lent restarà obert a la circulació. El tall s’ha fet de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana amb l’objectiu de minimitzar-hi les afectacions. Les obres coincideixen amb l’operació sortida, per això s’ha fet abans de les 21 h, i no a les 15 h com és habitual. D’aquesta manera es vol evitar el gruix de cotxes que han sortit aquest dissabte de la ciutat.

El tall ha provocat cues  a primera hora de la nit, encara que a poc a poc el trànsit ha estat més fluid i molts cotxes han optat per utilitzar altres vies per evitar les retencions.

 

Els treballs milloraran les condicions de la via, amb una renovació de la capa de rodament i el pintat de la senyalització horitzontal. Els operaris i les màquines treballaran durant 20 hores continuades perquè diumenge a la tarda es pugui restablir el trànsit.

Itineraris alternatius

Per evitar problemes en la mobilitat i les retencions es recomana als conductors evitar circular per la ronda de Dalt. Als vehicles que hi circulin se’ls demana que sempre que puguin abandonin la via a la sortida número 7, i que optin per itineraris alternatius com anar pel centre de la ciutat.

Segon tall a l’agost

El cap de setmana vinent, del 8 i 9 d’agost s’actuarà en el mateix tram per asfaltar el carril que quedarà pendent. Per això l’únic carril que restarà obert serà el ràpid, i les entrades i sortides, entre la 10 i la 13, romandran tancades. Els treballs s’iniciaran el dissabte 8 d’agost,  a les 15 h, i s’allargaran fins a les 9 h del diumenge 9 d’agost.

En total aquest agost s’actuarà en un tram de 3 quilòmetres de la ronda de Dalt i es renovaran quaranta mil metres quadrats d’asfalt que serà substituït per una capa de rodament sonoreductor.

Cada estiu l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consell Comarcal del Barcelonès programen actuacions per a la conservació i rehabilitació del paviment de les rondes, aprofitant que el volum de trànsit disminueix. Les rondes són la via amb més circulació de Catalunya, amb una intensitat mitjana diària que en algun tram superar els 160.000 vehicles.