A la Rambla, l’epicentre de la diada, s’hi instal·laran 228 parades de llibres que tornaran a lluir un faldó de roba de sac per mostrar una imatge unitària a tot el districte de Ciutat Vella i identificar les parades “legals”. En aquest passeig no s’hi instal·laran parades de flors perquè la venda de roses està restringida a les 16 botigues de flors del passeig. Les llicències només permeten la venda de roses naturals o artesanals i de llibres, i es prohibeix oferir cap altre producte.

A la resta del districte s’hi instal·laran 334 parades de roses, 30 de llibres i 11 per vendre pa de Sant Jordi.

Més de 1.000 metres de propostes

Per tercer any consecutiu, el passeig de Sant Joan intenta contrarestar el pes de la Rambla per la diada i convertirà en l’escenari literari destinat als infants i adolescents, a més dels còmics i l’autoedició. Aquest darrer àmbit temàtic serà l’excusa per celebrar la primera edició del Saló de l’Escriptura, organitzada per la plataforma d’autopublicació Megustaescribir, del grup editorial Penguin Random House. Al costat de les aules d’escriptors i del certamen literari Fàbrica de Contes s’hi instal·larà també la Diada del Còmic i del Joc, en el marc de la qual s’han programat tallers per aprendre a fer roses de paper, contacontes o sessions de poemes.

Aquest 2015 el passeig guanya espai gràcies al nou tram reformat que va des de la plaça de Tetuan fins a la de Mossèn Cinto Verdaguer, i suma així un recorregut de més d’un quilòmetre destinat a parades i activitats: en total s’hi instal·laran 48 parades de roses i 100 de llibres.

100 entitats a la rambla del Raval

L’eix del Raval s’omplirà durant tot el dia d’una seixantena d’activitats en què participaran un centenar d’associacions, centres educatius, artistes i veïns. De 10 a 21 h, a la Rambla hi haurà actuacions, tallers, contacontes, titelles i lectures de textos.

Pel que fa a altres espais, el Born cau de l’agenda un cop finalitzada la celebració del Tricentenari, i el Museu Marítim traslladarà la biblioteca del centre al jardí.