Llibres com aquest, guanyador d'un premi al saló del còmic, s'exposaran dimarts al passeig de Sant Joan. El tram remodelat d'aquesta via, entre l'Arc de Triomf i la plaça Tetuan, acollirà 177 parades de Sant Jordi. N'hi haurà 17 de publicacions il·lustrades, 21 de llibres i 131 de roses. Les parades que s'instal·lin en aquesta zona estaran especialitzades. A més de còmics, l'espai estarà reservat a llibres de nous segells editorials i a obres d'escriptors que s'hagin autoeditat. El passeig es vol convertir en un dels eixos principals de la diada. GERARD ARDANUY regidor del districte de l'Eixample "Creiem que serà una alternativa interessant per a un dia on la ciutat surt al carrer i on hi ha zones molt massificades i possiblement aquesta de Passeig de Sant Joan sigui una zona on puguis gaudir del Sant Jordi sense la pressió d'altres zones del districte." Es pretenen descongestionar, per exemple, els entorns de la Rambla, un indret on ja es nota la proximitat de la festa. En aquesta parada han venut el doble de roses que en un cap de setmana normal. MONTSE ANIENTO "Com que no ens veurem dimarts pq a més hi ha Barça..." Al conjunt de Ciutat Vella s'hi muntaran 231 parades de llibres i 390 de flors, totes identificades amb un faldó distintiu. Els únics que podran despatxar roses al voltant de la Rambla seran els floristes que habitualment n'ocupen els quioscos.

L’Ajuntament, a través del districte de l’Eixample, vol potenciar la part baixa del passeig de Sant Joan en concret, el tram ja reordenat, que va des de l’Arc de Triomf fins a la plaça de Tetuan. D’aquesta manera, a més dels clàssics passeig de Gràcia, rambla de Catalunya i la Rambla, els ciutadans també podran gaudir del passeig de Sant Joan. Aquest nou punt tindrà gairebé 180 parades de llibres i roses i ampliarà i descentralitzarà una mica l’abast de la diada.

Per tal d’impulsar aquesta iniciativa, des del districte de l’Eixample s’ha decidit que el passeig de Sant Joan aculli els nous segells editorials que estan sorgint, escriptors que hagin publicat les seves obres gràcies a l‘autoedició, així com també a un sector amb una important presència a la zona com és el del còmic.

Està previst que, aquest 23 d’abril, el passeig s’ompli de jocs oberts al públic, concursos de dibuix de còmic i de jocs de taula, models vestits de personatges de contes famosos, tasts de sushi i altres menjars orientals, tallers de costura i de pintada de màscares, a banda de les tradicionals parades de roses i llibres, amb presència d’autors per signar i dedicar els exemplars.

Una altra de les novetats del Sant Jordi 2013 és que les parades de floristes de la Rambla seran les úniques que podran vendre roses durant tota la jornada. En tot el passeig i els voltants no s’hi podrà col·locar cap parada de venda de roses, ja que enguany l’Ajuntament ha decidit que ho podran fer en exclusiva les mítiques parades de flors de la Rambla. A més, les parades autoritzades tindran un faldó de sac per distingir-se fàcilment de les que no tenen permís per vendre.