llistes electorals 2024 eleccions parlament catalunya 12 maig

Les llistes electorals a les eleccions de Catalunya 2024 van proclamar-se de forma definitiva fa uns dies. Els comicis al Parlament, que s’han avançat després de la marca d’acord entre les diferents formacions per aprovar els pressupostos, es faran el 12 de maig. Tal com marca el calendari electoral, regulat per la LOREG, les formacions van tenir temps per presentar les candidatures a les eleccions de Catalunya 2024 fins al 8 d’abril.

Consulta totes les llistes electorals dels partits polítics a les eleccions de Catalunya 2024. Pots consultar les candidatures que actualment ja tenen representació al Parlament i les que s’hi presenten per aconseguir-ne.


Llistes electorals 2024: quina vols conèixer?


Llista de Salvador Illa (PSC) a les eleccions de Catalunya 2024

Salvador Illa

Salvador Illa repeteix com a cap de llista del PSC. Illa aspira a revalidar la victòria aconseguida als comicis del 2021, amb un 23,03 % dels vots. Actualment els socialistes tenen 33 escons.

Llista de Pere Aragonès (ERC) a les eleccions de Catalunya 2024

avançament eleccions catalanes

Pere Aragonès torna a encapçalar la llista d’ERC a les eleccions al Parlament. El líder republicà opta a un segon mandat al capdavant de la Generalitat, després de convocar eleccions anticipades.

Llista de Carles Puigdemont (Junts+Puigdemont) a les eleccions de Catalunya 2024

L’expresident Carles Puigdemont es presenta als comicis com a cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya amb la intenció de tornar a dirigir la Generalitat.

Llista d’Ignacio Garriga (Vox) a les eleccions de Catalunya 2024

Ignacio Garriga Vox

Ignacio Garriga repeteix al capdavant de la llista de Vox. El partit d’extrema dreta, que va guanyar 11 escons a l’anterior cita amb les urnes, vol mantenir la presència al Parlament.

Llista de Laia Estrada (CUP) a les eleccions de Catalunya 2024

Laia Estrada encapçalarà la llista de la CUP a les eleccions catalanes. Estrada planteja el 12-M com un plebiscit entre una política “dependent de l’Estat” i “un nou rumb”.

Llista de Jéssica Albiach (Comuns Sumar) a les eleccions de Catalunya 2024

Jéssica Albiach tornarà a ser la cap de llista de Comuns Sumar a les eleccions catalanes del 12-M. Després de mantenir els vuit escons a l’última cita amb les urnes, Albiach veu en aquests comicis una oportunitat per “obrir una nova època”.

Llista de Carlos Carrizosa (Ciutadans) a les eleccions de Catalunya 2024

Carlos Carrizosa serà el cap de llista de Ciutadans. Després de diverses batacades electorals, el líder del partit taronja assegura que “anirà a totes” en els comicis del 12-M.

Llista d’Alejandro Fernández (PP) a les eleccions de Catalunya 2024

La llista del Partit Popular seguirà encapçalada per Alejandro Fernández. Els populars es marquen com a objectiu armar una candidatura forta“.

Altres llistes electorals 2024

Hi ha altres candidatures que també presenten les seves llistes electorals a la demarcació de Barcelona:

  • Alhora
  • Aliança Catalana
  • Front Obrer
  • Partit Animalista amb el Medi Ambient (PACMA)
  • Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC)
  • Esquerra per Espanya (IZQP-Unidos-DEF)
  • Per un Món més Just (PUM+J)
  • Retallades Zero

Finalment, les llistes del Front Nacional de Catalunya (FNC), Reinici Polític (Reset), el Partit Univers Català (P1C) i el Partit Família i Vida (PFyV) no han estat proclamades per la Junta Electoral Provincial de Barcelona i, per tant, queden excloses de les eleccions malgrat haver-se presentat. Pots consultar totes les llistes completes aquí.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?