Joaquim Cama / president AV Vall d'Hebron "Han presentat uns estudis que han venut com si fos un acord i no és cap acord i són uns estudis que són absolutament incomplerts que preveuen coses com posar semàfors a la ronda." Lluís Cairell / president AV Taxonera "Al pas que anem amb 15 milions acabarem les obres el 2086, aquest any acabarem les obres i entrar ara per 15 milions sense saber que faran a on aniran, no volem trossets."

Només l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells va entrar a la reunió, ja que són el barri plenament afectat de l’actual projecte del govern municipal. Tot i això, fan costat a les altres associacions, de la Teixonera, el Parc de la Vall d’Hebron, Montbau i la Font del Gos. Hores abans de la reunió en un comunicat conjunt ja van criticar que l’Ajuntament ha “trencat els acords” aconseguits entre els veïns i el govern anterior i que només ha posat a votació dues “propostes unilaterals” que no han comptat amb la participació dels veïns. Per això demanen veure els avantprojectes abans de decidir i reclamen un paper actiu per “estudiar i decidir” a què s’han de destinar els 15 milions d’euros previstos.

Les cinc entitats veïnals asseguren que no acudiran a cap més reunió de seguiment amb l’Ajuntament fins que no se’ls presenti la redacció tant dels avantprojectes consensuats amb el govern de Convergència i Unió com dels que ara proposa el govern de Barcelona en Comú. Els veïns acusen el consistori d’haver “deixat fora” les actuacions previstes al tram entre el Velòdrom i la plaça de Karl Marx, i d’haver fet l’anunci del cobriment parcial sense comprometre cap pla amb els terminis i les inversions previstes en la resta de trams pendents del cobriment. Un fet que, afirmen, compromet la “credibilitat” del projecte.

L’enfrontament entre veïns i Ajuntament pel cobriment de la ronda de Dalt ve de lluny. El mes de maig del 2016 els veïns van plantar l’alcaldessa en una reunió de la comissió de seguiment després que l’Ajuntament renunciés a cobrir totalment la via i els presentés plans “més viables” de cobriment parcial.