JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania "Si les penes que demana la Generalitat les accepta el jutge ens podem trobar amb el primer cas a l'estat espanyol de presó per uns fets d'aquestes característiques." "Nosaltres esperem que en aquest cas ERC pugui fer pressió perquè el conseller d'interior, que és el màxim responsable polític, reconsideri la seva posició." EUSEBIO LOYÉ, encausat "La generalitat nunca ha hecho contacto con nosotros. No sabemos naada de ellos. Tenemos el juicio y nos piden cárcel."

Després de reunir-se amb el matrimoni desnonat i també amb els dos activistes i el veí encausats, el tinent d’alcalde ha expressat el suport del govern municipal a la família i ha recordat que es tractaria del primer cas a tot l’estat espanyol en què les persones que es resisteixen a un desnonament ingressen a presó. En aquesta trobada també hi han assistit la presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, i la regidora d’ERC Montse Benedí. De fet, Asens ha aprofitat per recalcar que des del govern municipal esperen que els republicans a l’Ajuntament puguin fer pressió al conseller d’Interior de la Generalitat perquè reconsideri la seva posició.

El judici està previst per als propers 14 i 15 de desembre, i la Generalitat s’hi ha personat com a acusació particular. A mitjan novembre ja va demanar penes de presó de dos anys i tres mesos per al matrimoni i també entre quatre i cinc anys per al veí i els dos activistes que van intentar evitar que la família fos desallotjada el 25 de juliol de 2011. Amb aquesta petició, l’Ajuntament va enviar una carta a la Generalitat la setmana passada en què mostrava la seva “preocupació” pel cas i sol·licitava que l’Administració reconsiderés la seva posició, ja que el tinent d’alcalde Jaume Asens considera les peticions de presó “excessivament rigoroses”.

En espera de la resposta de la Generalitat

A hores d’ara, segons el consistori, la Generalitat només ha informat que estudiaria el cas i noha obtingut una resposta a la carta. Asens també ha afirmat que hi va haver contacte telefònic i que es tornarà a intentar per aquesta via per tal d’aconseguir que es retirin les peticions de presó.