Són majors de 40 anys que feia temps que estaven a l'atur. Ara repinten els equipaments esportius i els jocs de pati d'escoles públiques barcelonines. Formen part d'un pla d'ocupació impulsat per Barcelona Activa al qual s'ha adherit, per primera vegada, el Consorci d'Educació amb l'Institut Municipal de l'Esport. La finalitat és la reactivació i el reciclatge de gent que fa temps que es troba desocupada. LAURA MELCHOR, coordinadora de Direcció d'Equipaments Educatius del Consorci d'Educació de Barcelona "Aquest és l'objectiu d'aquests plans, poder ajudar aquestes persones amb dificultats per trobar feina o altres tipus de dificultats (...) Guanyen ells perquè tenen feines i guanyem nosaltres perquè ens ajuden a fer millores dins dels espais escolars." Es tracta de donar-los experiència per ajudar-los a trobar una feina estable en un futur. ANTONIO GARCÍA, encarregat "El ir trabajando va bien porque no te quedas parado de mente y vas ejercitando. Todos estamos en la misma situación y lo que ya nos gustaría es esto, encontrar una empresa que esté a gusto y desempeñar los trabajos que pueda efectuar." En el programa, que s'ha acabat el 5 de desembre, hi han participat nou persones distribuïdes en tres equips. El Consorci d'Educació està tant satisfet amb el resultat, que ja ha avançat que el 2017 es tornaran a adherir a altres programes d'aquest tipus.

El contracte se’ls ha acabat el 5 de desembre i tenen l’esperança de trobar ben aviat una feina estable que els doni una mica de seguretat. Els nou membres de la brigada que han estat repintant les pistes escolars de Barcelona reconeixen que feines com aquesta els ajuden a mantenir-se actius “perquè no et quedes parat de ment i t’exercites” explica l’Antonio García, l’encarregat. Tot i això, afegeix que “tots estem en la mateixa situació el que ens agradaria és trobar una empresa que estigui a gust i poder desenvolupar una feina”.

Precisament per ajudar-los, plans d’ocupació com aquest pretenen reactivar i reintroduir al mercat laboral persones que fa temps que es troben desocupades. Segons la coordinadora de Direcció d’Equipaments Educatius del Consorci d’Educació de Barcelona, Laura Melchor, tothom hi guanya: “guanyen ells perquè tenen feines i guanyem nosaltres perquè ens ajuden a fer millores dins dels espais escolars.”

El 2016 ha estat el primer any que el Consorci, juntament amb l’Institut Municipal d’Esports, s’ha adherit a aquests plans d’ocupació. Després de veure’n els resultats, ja han confirmat que de cara a 2017 seguiran vinculats a Barcelona Activa i als plans d’ocupació dels quals puguin participar.