El desallotjament ha començat abans de les 8 h. Als balcons de l’edifici ocupat s’han penjat i encadenat uns activistes i la Guàrdia Urbana ha demanat suport a la Unitat d’Escaladors dels Mossos d’Esquadra, que finalment els ha baixat amb una grua abans de les 11 h. Un cop al carrer, aquestes persones han convocat una concentració de protesta a les 20 h a la plaça de Sants.

En el moment del desallotjament hi havia vuit persones a l’interior de l’edifici i els cinc activistes encadenats. Segons l’Ajuntament de Barcelona, l’immoble del número 22-24 del carrer de la Creu Coberta està afectat pel Pla especial de reforma interior (PERI) d’Hostafrancs i l’obertura del carrer de la Diputació i per això s’ha d’enderrocar. La propietat privada de l’edifici el va cedir a l’Ajuntament i actualment està gestionat per l’empresa municipal Bagursa. El consistori ha assegurat que en aquest immoble no hi havia menors i que les persones que hi vivien habitualment, entre cinc i sis ocupants, són “recollidors de ferralla” i “molt fluctuants”. Per aquest motiu i vista la impossibilitat d’arribar a un acord amb els inquilins, l’Ajuntament va sol·licitar-ne l’ordre de desallotjament fa mesos.

Una vintena de persones s’han concentrat davant l’edifici, que estava ocupat des de 2008, i han cridat consignes com “el turisme mata els barris” i “un desallotjament, una altra ocupació”. A la zona de l’immoble i al solar que hi ha al costat s’hi construiran habitatges, un equipament públic i un hotel. Tant la CUP com l’Associació de Veïns d’Hostafrancs ja han denunciat que aquest nou equipament hoteler augmentarà la pressió turística que viu la zona. Segons l’Ajuntament, els promotors de la construcció van demanar la llicència abans de l’entrada en vigor del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT).

El desplegament policial ha causat restriccions al carrer de la Creu Coberta, que ha estat tallat al trànsit durant tres hores en els dos sentits de la marxa entre la plaça d’Espanya i el carrer de Sant Roc.