XAVIER FLORES, FAPAC: "Nosaltres volem dir prou a les retallades. Demanem que es pugi la ivnersió fins al 6%, tal com marca la llei catalana. El Departament està utilitzant molt la baixada demogràfica pel tema de P3, tancant línies desproporcionadament i nosaltres que això no sigui així, ho hem de revertir. Hem d'aprofitar la baixada demogràfica per millorar la qualitat. Volem que es deixi d'aplicar la LOMCE als consells escolars, que s'afrontin les necessitats de secundària per garantir la qualitat educativa i no massificar les aules. Pensem que fan falta la cosntrucció de molts instituts a Catalunya" RAMON FONT, portaveu nacional USTEC-STEs "El que estem demanant té un cost de 142 milions d'euros als pressupostos de 2017 i l'administració encara està tancada. Els sindicats no estem demanant els 9.000 milions que falten per arribar al 6% del PIB que diu la LEC, estem demanant 142 milions d'aquetss 9.000 que falten. Les reivindicacions que s'estan fent des de tots els sectors són molt, molt assumibles per un pressupost d'educació que vulgui començar a revertir, començar a posar l'educació al nivell que es mereix, a la importància que se li dóna, que realment se n'hi dóna"

Entre les principals reivindicacions que planteja l’Assemblea Groga, destaquen la substitució de mestres i professors des del primer dia, la reducció de l’horari lectiu als professors majors de 55 anys, que se subvencioni l’escola bressol, que es garanteixin les beques menjador a les famílies més necessitades i que es pagui la nòmina de juliol als professors substituts.

Unes demandes que, segons asseguren sindicats i associacions d’ensenyament, es podrien assumir destinant 142 milions d’euros més al que preveuen els pressupostos per a l’any que ve.

“Són unes reivindicacions molt assumibles“, ha assegurat el portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, per qui és una quantitat molt petita amb relació als 9.000 milions d’euros que faltarien fins a arribar al 6 % del PIB que fixa la LEC. “Estem fent un esforç de responsabilitat demanant coses factibles i ara els toca al govern i al Parlament aprovar uns pressupostos dignes per a una societat que vol una educació que estigui al lloc que li pertoca”, ha afegit.

La manifestació de dissabte, 12 de novembre, anirà des de la plaça de la Universitat fins a la plaça de Sant Jaume i ja té l’adhesió d’un centenar d’entitats.