Segons va dir Eloi Badia al programa ‘Bàsics BTV’, no es tracta d’afegir més restriccions al Parc Güell sinó recuperar aquest espai per als veïns, per exemple, amb activitats culturals o adreçades a les famílies. El fet que molts turistes es quedin sense entrada per poder accedir a la zona restringida o, fins i tot, que alguns no sàpiguen que cal pagar per entrar-hi,  fa que hi hagi més visitants a la zona no monumental.

Per això, les crítiques més dures arriben de la part del parc que toca al districte d’Horta-Guinardó. Segons el president de l’Associació de Veïns del Carmel, Pau Castelló, hi ha més turistes ara al Parc Güell que fa tres anys i això fa que “cada cop els veïns hi vagin menys”. “Passa el mateix que a la Rambla”, assegura Castelló, que considera que en ser un espai “que no es pot gaudir, els veïns l’eviten”. També creu que hi ha un ús abusiu del parc el vocal de l’Associació de Veïns de Can Baró, José Luis Petreñas, i posa l’èmfasi en les zones boscoses que, segons ell, “s’estan degradant des de fa uns anys“.

En canvi, a l’altre cantó del Parc, des de l’Associació de Veïns del Coll – Vallcarca, són més escèptics amb la proposta del regidor Eloi Badia. “No es poden posar portes al camp”, assegura el seu president, Salvador Barrau, que també diu que no acaba d’entendre la intenció de l’Ajuntament. Segons ell, l’entrada a la zona no monumental ha de continuar sent “lliure” i el que cal fer és controlar el desgast del parc i conservar-lo en condicions.

Sobre el terreny, el cert és que costa de trobar veïns passejant pel parc, sobretot per la part més propera a la zona monumental. Els que ho fan, a més, viuen de forma molt diferent la presència de turistes. Mentre que alguns asseguren que els agrada l’ambient que hi ha, amb turistes inclosos, d’altres consideren que “gairebé no s’hi pot ni passar”.