Des que es va instal·lar en el marc de l’exposició “Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà”, l’estàtua ha estat objecte de diverses mostres de rebuig com pintades, llançament d’ous, col·locacions de banderes i altres elements com un cap de porc. L’Ajuntament, fins ara, havia optat per no intervenir fins aquesta matinada, quan ha retirat de manera definitiva l’estàtua decapitada després que uns desconeguts la fessin caure dijous a la nit.

A més, a primera hora a la plaça Comercial, un espontani ha col·locat una estelada als carrils de la instal·lació on hi havia el cavall i la figura de Franco. Pocs minuts després d’aquesta acció, uns operaris han perimetrat la zona amb tanques de l’Ajuntament.

‘La Victòria’ també ha volat

Aquest matí el consistori ha confirmat la intenció de retirar també l’estàtua ‘La Victòria’ perquè un element sense l’altre perd el sentit de l’exposició. Cap a les 12.45 h, una grua ha enlairat l’escultura i l’ha carregat a un camió per endur-se-la de la plaça.

L’indret s’ha omplert de mitjans de comunicació que volien captar la retirada de ‘La Victòria’. Molts turistes s’han preguntat què passava atès l’embalum mediàtic.