Segons la Guàrdia Urbana, els dos homes tenen antecedents per pertànyer a grups radicals d’extrema dreta en l’àmbit esportiu i han passat a disposició judicial. Els fets també s’han notificat a la Fiscalia de Barcelona de Delictes d’Odi i Discriminació.

L’agressió es va produir quan la dona passejava acompanyada de la seva parella i els seus fills. La parella de la víctima va recriminar als dos detinguts els comentaris ofensius que feien. Els agressors van començar a empentar l’home i la dona va intentar interposar-s’hi. Aleshores, un dels arrestats li va etzibar un cop de peu a la panxa abans que els testimonis actuessin per aturar l’agressió fins que va arribar la policia.

La Guàrdia Urbana va detenir un dels agressors al moment. Després d’identificar l’altre i valorar els fets a través del relat dels testimonis, també van acabar detenint-ne el segon. Se’ls acusa d’un delicte d’odi i discriminació, i un de lesions. Una inspecció ginecològica va descartar que el fetus de la víctima hagués patit lesions.

Entitats socials i islàmiques condemnen els fets

La presidenta de SOS Racisme Catalunya, Beatriu Guarro, condemna els fets i assegura que no només es tracta d’un delicte d’islamofòbia, sinó que “també és un delicte masclista perquè atempten contra una dona embarassada”. En aquest sentit, Guarro espera que la Fiscalia condemni els dos detinguts per un delicte d’odi. Des del Centre Islàmic Camí de la Pau asseguren que és un cas de discriminació religiosa que rebutgen totalment. El portaveu Muhammad Iqbal ha explicat que l’entitat no descarta presentar-se com a acusació popular en el cas. Abans, però, volen investigar si la víctima és veïna de Barcelona o turista.