A què dedicaríeu una cruïlla de l'Eixample si no hi passessin cotxes? Aquests estudiants d'arquitectura hi estan pensant des de dilluns. De moment, l'asfalt serveix de llenç per esbossar idees, però alguna de les seves propostes ja comença a ser una realitat. PHILIPE MOUNTAIN, representat de la plataforma Superilla Space: "Tenemos una mesa de 60 metros lineales, afuera en la calle, donde antes había coches, entonces ahora los vecinos los podemos encontrar, incluso la gente que come en los restaurantes, salen afuera y hablamos del futuro de la superilla, lo que nos gusta y también lo que no nos gusta." La definició dels usos dels espais buits de la superilla va a càrrec de 200 estudiants coordinats per la Confederació de Tallers de Projectes d'Arquitectura. De moment, ja han delimitat diferents espais a la zona. Als carrers hi haurà nou punts de participació diferents. Per exemple, al carrer de Roc Boronat ja hi ha programats concerts per a la setmana que ve, o a Ciutat de Granada es debatrà sobre mobilitat. Però el punt neuràlgic de la superilla són les quatre interseccions de carrers alliberades. Es dedicaran a la cultura, la democràcia, l'intercanvi i l'esbarjo. Amb la modificació de la circulació, les cruïlles s'han convertit en places de 2.000 metres quadrats per fer-hi activitats. L'objectiu és que els veïns també s'involucrin en la transformació de la zona. Aquest matí ja n'hi havia que preparaven els baixos dels arbres per demà plantar-hi flors.

Al carrer de Roc Boronat, al mig de la superilla del Poblenou hi ha una taula amb cadires amb espai per una vintena de comensals. Els veïns, treballadors del barri, els passejants i tothom qui ho vulgui hi pot seure. L’objectiu és facilitar la trobada entre els ciutadans. També poden escriure-ho al terra amb guix. Els més actius de la superilla volen fomentar la participació de tothom.

Els impulsors volen fer una pluja d’idees per omplir els metres en els quals abans hi havia vehicles i que ara han quedat lliures. Un dels representants de la Superilla Space, Philip Mountain, explica que ara mateix és un experiment. “Volem interaccionar, sobretot amb els veïns i la gent local que són els que viuen aquí, que surtin a fora i puguem parlar del futur de la superilla, del que ens agrada i també del que no”, explica.