Cinc anys després de la darrera visita a Barcelona la banda de rock californiana Red Hot Chili Peppers torna a Barcelona per presentar el darrer àlbum, 'The getaway'. Ho farà al Palau Sant Jordi, el mateix lloc on faran parada també les britànics The Cure, que repassaran temes clàssics del seu repertori com aquests: A partir de l'octubre, el Festival Internacional de Jazz portarà a la ciutat grans noms del gènere com el pianista afrocubà Chucho Valdés, que vindrà acompanyat del saxofonista Joe Lovano. Quan falten quatre mesos per acabar l'any continuen els homenatges a Shakespeare en el 400è aniversari del seu naixement. El Liceu ha programat Macbeth, una òpera de Giuseppe Verdi, que sentia devoció pel dramaturg anglès. "Qui també està d'aniversari és el Teatre Lliure, que aquest desembre farà 40 anys. Aquí s'hi podrà veure una obra del català Benet i Jornet amb la qual debuta la Kompanyia Lliure: 'La revolta de les bruixes'. De la resta de la cartellera teatral barcelonina en destaquen propostes com: 'Un obús al cor', un monòleg de Wajdi Mouawad produït per La Perla 29. 'La treva', un espectacle de la Villaroel dirigit per Julio Manrique i amb la interpretació de Clara Segura i David Selvas. I musical de la cubana 'Gente bien', basat en el sainet de Santiago Rusiñol i que s'estrenarà just d'aquí a un mes al Coliseum.

Cinc anys després de la darrera visita a Barcelona, Red Hot Chili Peppers hi tornarà per presentar el darrer àlbum, ‘The getaway’. La banda de rock californiana actuarà al Palau Sant Jordi, l’1 i 2 d’octubre.

Al mateix escenari, però el 26 de novembre, també hi farà parada The Cure. Els britànics repassaran temes clàssics del seu repertori.

Entre els noms més mediàtics, sobresurt el de Justin Bieber. El jove cantant canadenc farà embogir les seves fans, amb les tradicionals llargues cues a les portes del Sant Jordi, el 22 de novembre. Un altre dels grans reclams de la temporada serà Laura Pausini. La cantautora italiana cantarà el 8 d’octubre també al Palau.

A més, el Festival Internacional de Jazz portarà a la ciutat grans noms del gènere com el pianista afrocubà Chucho Valdés, que vindrà acompanyat del saxofonista Joe Lovano (24 d’octubre, sala Barts), el pianista Michel Camilo i el guitarrista Tomatito (18 de novembre, Palau de la Música Catalana), Michael Nyman (10 de novembre, Palau de la Música Catalana) i James Rhodes (10 de novembre, sala Barts), entre d’altres.

Temporada teatral de luxe

El Teatre Lliure farà 40 anys al desembre i ho celebrarà amb una programació de primera. El 2 de desembre, el mateix dia en què es van obrir per primer cop les portes de la seu de Gràcia, es reestrenarà ‘Les noces de Fígaro’, l’obra que aleshores va dirigir Fabià Puigserver i que ara recaurà en mans de Lluís Homar. De fet, a la primavera el mateix Homar protagonitzarà un dels grans muntatges del TNC, ‘Ricard III’, dirigida per Xavier Albertí.

La Perla 29 produïrà ‘Un obús al cor’, un monòleg de Wajdi Mouawad (autor de la trilogia “Incendis”). Julio Manrique dirigirà Clara Segura i David Selvas a ‘La treva’, que es podrà veure a La Villarroel. Dagoll Dagom estrenarà el seu nou musical, ‘Scaramouche’. I La Cubana presentarà ‘Gente bien’, basat en el sainet de Santiago Rusiñol.