Des de la plataforma La Barceloneta Diu Prou asseguren que se senten “decebuts” per les mesures que ha aplicat l’Ajuntament fins ara i les consideren poc efectives. En aquesta línia, Sebastián Huget, membre de l’organització, explica que “tenim la sensació que no hem fet ni un pas endavant” i “ens sentim abandonats”. Afirma que la xifra total de pisos turístics que s’ofereixen al barri ha augmentat.

El govern municipal, per la seva banda, reconeix que la solució no és fàcil i que ha d’arribar a llarg termini, però assegura, en canvi, que no li consta que s’hagi produït un augment en el nombre de pisos turístics il·legals i defensa el pla de xoc engegat fa uns mesos. Tot i això, l’Ajuntament diu que revisarà les dades de què disposen i que tenen prevista una reunió amb els veïns de cara al setembre. Amb ells, coincideixen, entre d’altres, a l’hora de dir que l’excés d’allotjaments turístics fa que es redueixi l’oferta d’habitatge per a les famílies del barri.

Durant el mes de juliol es van detectar més de 250 allotjaments sense llicència a tota la ciutat. Pels veïns, però, és insuficient i, tot i que no s’han tornat a manifestar com fa dos anys, les mostres de rebuig a la pressió turística segueixen ben presents als carrers.