El so dels tabals sembla que no ha estranyat gens ni mica als nens del casal d'estiu de l'escola Esclat. Per a molts, però, és la primera vegada que veuen una batucada. També per als musics -el grup de percussió Mais ki Samba- ha estat una experiència nova. JOEL ROS i DANIEL VACA, Mais ki Samba "Ens va fa molta il·lusió, sempre va bé donar una alegria a persones que ho necessiten." "És molt bona idea. Mai no havíem fet aquest tipus de sortides i ens ho hem pres amb moltes ganes." La batucada és una de les moltes activitats que durant aquest mes de juliol han fet al casal d'estiu, pensat per a nens amb paràlisi cerebral. Des de l'escola consideren que quan acaben les classes és important que els nens continuïn una mínima rutina, tot fent activitats diferents. BLAI BESTIT, coordinador del Casal d'Estiu Esclat "És una oportunitat de fer activitats que potser amb la família no anirien a fer. Hem anat a la piscina, ha vingut un musicoterapeuta a fer diverses classes. Aquest any el lema del casal ha estat la música i hem fet tot d'activitats relacionades, classes de cuina on hem fet notes musicals de xocolata. Una excursió al Centre Cívic Can Deu per fer un taller de musicoteràpia." En total, al casal hi ha una vintena de nens, molts d'ells alumnes de l'escola durant el curs. Ara, ja estan a punt d'agafar vacances i, aquest any, ho faran havent experimentat una mica més amb la música.

Per acomiadar el curs, aquest any, han participat en una batucada. L’activitat ha tingut el suport del grup de percussió Mais ki Samba de Corbera de Llobregat, que tocaven, per primera vegada, per a nens amb paràlisi cerebral. Primer, han tocat una sèrie de cançons al pati de l’escola i després han fet un taller en què han deixat que els nens experimentessin amb els instruments musicals sense pressa i al seu aire.

El casal d’estiu de l’escola Esclat permet que els infants i joves de 4 a 21 anys segueixin amb la seva rutina, tot i que amb activitats diferents de les que fan durant el curs “més guiades per objectius”, assegura el coordinador Blai Bestit.

L’escola Esclat forma part de l’associació Esclat, una entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats. A banda de l’escola -situada a les Corts-, també tenen un centre ocupacional, el centre especialitzat de treball Esclatec, una residència i un centre d’atenció diürna.