L’equip d’inspectors ha arribat aquest dilluns al migdia a les portes del CIE per comprovar si hi ha activitat, és a dir, si torna a haver-hi reclusos. Tot i això, no se’ls ha permès l’entrada a les instal·lacions, tal com es pot veure en unes imatges enregistrades per la Directa. Fonts de l’Ajuntament expliquen que el següent pas serà fer una segona visita en els pròxims dies. Si els tècnics no poden accedir-hi de nou, el consistori es dirigirà al jutge de primera instància per demanar el precintament del centre.

A través de la xarxa social Twitter, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ho ha considerat un “menyspreu” per part del ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

Dues administracions enfrontades pel CIE

El Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca enfronta des de dijous passat l’Ajuntament i el Ministeri de l’Interior. A primera hora del matí, el tinent d’acalde Jaume Asens va anunciar que el consistori es posava en marxa per impedir que el CIE reobrís. El mateix dia, però, la Delegació del Govern va confirmar que el centre havia reobert. Aquell vespre, Asens va explicar que el procés continuava el seu camí i que el consistori enviaria un grup d’inspectors per verificar si hi ha interns i que “es podrien aplicar mesures coercitives”.