Tots els grups municipals, a excepció del PP i C’s, han fet costat al govern d’Ada Colau en la defensa del tancament del CIE. En una compareixença a la Galeria Gòtica, Jaume Asens ha afirmat que la reobertura del centre el mateix dia que l’Ajuntament ha anunciat l’ordre de tancament de l’equipament demostra una “actitud de provocació” per part del Ministeri de l’Interior. El tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania ha apel·lat el ministre en funcions, Jorge Fernández Díaz, a complir la normativa municipal de seguretat i llicències.

Asens ha explicat que la pròxima mesura que emprendrà el consistori és enviar un equip d’inspectors i tècnics municipals perquè verifiquin si el CIE ha reprès l’activitat, és a dir, si hi ha interns. Si és així, ha dit, es demostraria que s’està incomplint l’ordre de cessament d’activitat dictat per l’Ajuntament i es podrien aplicar mesures coercitives, com el precintament.

El regidor d’ERC Jordi Coronas ha qualificat la situació d'”insòlita en un estat democràtic”. Coronas ha criticat que l’estat incompleixi normes d’altres administracions “amb criteri d”ordeno y mando'”. El regidor ha mostrat el suport de la formació a les actuacions que persegueixin tancar el CIE.

Des de CiU, Joaquim Forn ha defensat “que es compleixin la llei les ordenances municipals”. Forn ha reclamat al Ministeri de l’Interior “una acció política” per tancar definitivament tots els centres d’internament d’estrangers.

Maria Rovira (CUP Capgirem Barcelona) ha estès la mà al govern municipal a l’hora d’aplicar mesures coercitives. La regidora ha recordat que els CIE són “una presó de pobres” i ha fet una crida a participar en la concentració que ha convocat la plataforma Tanquem el CIE en contra de la reobertura.

La darrera intervenció ha estat la de la regidora socialista Montserrat Ballarín, que ha apostat per substituir els centres d’internament d’estrangers per altres mesures alternatives que ja estan previstes en la llei.

PP i C’s, absents

Els grups municipals del PP i Ciutadans no han format part de la foto de família. Aquest dijous al matí, Alberto Fernández Díaz ha criticat l’ordre de tancament de l’Ajuntament i hi ha vist una “intencionalitat política”. Ciutadans ha emès un comunicat en què retreu al govern municipal aprofitar una esquerda legal per clausurar el CIE “per motius ideològics”.