La temperatura de la darrera setmana ha estat molt elevada i els pronòstics a mitjà i llarg termini s’han vist afectats, ja que els mapes que pronostiquen el temps es basen en dades estadístiques de les jornades anteriors. Fa unes setmanes pronosticaven un juliol amb calor normal per a l’època i a hores d’ara els mapes vaticinen temperatures d’entre 0,5 i 1 ºC per sobre de la mitjana climàtica.


Malgrat això hi haurà una treva tèrmica durant aquest dimarts, dimecres i dijous. Després d’aquests tres dies de respir, és a dir, a partir de divendres, 15 de juliol, tornarà la calor intensa.

La calor ja fa dies que acompanya els barcelonins. De fet, van tocar sostre dissabte, dia 9, amb valors màxims de fins a 32 ºC a molts barris de la ciutat. A més, des que va començar el juliol ja hi ha hagut un total de vuit dies amb temperatures màximes superiors als 28 ºC. A això s’hi afegeix que les temperatures mínimes, les que es produeixen durant les hores nocturnes, també han destacat per ser molt càlides: des del dia 6 de juliol totes han estat superiors als 25 ºC, amb només l’excepció del dia 7, que va ser de 24 ºC. La nit més càlida, fins a aquest dilluns, dia 11, és també la de dissabte, dia 9, amb 26 ºC de temperatura d’insomni.

Els mapes del temps també preveuen pluges, les normals per a aquesta època de l’any, així que s’espera que s’acumulin uns 22 l/m2 a la ciutat, durant tot el juliol. De moment, només ha plogut divendres, 8 de juliol, però quantitats inferiors al litre per metre quadrat.