38 restauradors s’han sumat a la 23a edició del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. Tot i que la celebració oficial és el dia 10 de juliol, des del dia 7 es podrà gaudir d’una ruta de tapes amb el pa amb tomàquet com a aliment principal, organitzada pel Gremi de Restauració de Barcelona. L’han presentada els xefs Sergio i Javier Torres.

De cada plat o tapa servit, es destinaran 30 cèntims a la Fundació Esclerosi Múltiple per continuar la recerca sobre la malaltia i donar suport a les famílies afectades. Hi haurà propostes molt diverses i que s’allunyen de la preparació casolana, com un gelat de pa amb tomàquet amb embotits (al restaurant Sergi de Meià), o una reinterpretació del plat tradicional en diferents textures (a l’Agüelo 013). Per als qui vulguin preparar el seu pa amb tomàquet a casa, també es podrà comprar l’oli d’oliva solidari OleAurum a un miler de supermercats.

El dia central de la campanya del “Mulla’t” serà el diumenge 10, quan milers de persones es reuniran a més de 600 piscines de Catalunya per fer una remullada solidària. Aquesta malaltia neurodegenerativa afecta prop de 7.000 persones a tot el principat, principalment dones. Tot i que ja hi ha una desena de fàrmacs per intentar combatre-la, els membres de la Fundació han explicat al ‘BTV directe’ que encara queda un llarg camí per recórrer.