Arriba la calor i, amb ella, les ganes de remullar-se. Per aquest motiu, durant els mesos d'estiu, 16 espais a l'aire lliure de la ciutat obren portes. Entre les diverses piscines urbanes on fer una capbussada hi ha espais que durant la resta de l'any poc tenen a veure amb la natació. És el cas del llac de la Creueta del Coll, una petita piscina de poca profunditat que des d'aquest divendres reuneix famílies amb nens que busquen combatre la calor. "És fantàstic per tot: pel preu, per la proximitat, perquè està super net." "Així gaudeixen de la naturalesa i veuen el que és... Perquè normalment vas a unes altres piscines i tot és ciment." També completen l'oferta les piscines a l'aire lliure d'equipaments esportius. Aquesta, a la Ciutadella, va obrir al maig i, com la resta, s'hi podrà anar a refrescar-se fins al setembre. A banda de les ganes de passar-s'ho bé, quan es va a piscines amb canalla cal tenir en compte un altre aspecte: la seguretat. Els socorristes, sobretot, fan una crida al sentit comú. SALVADOR PÉREZ, socorrista "Primer de tot estar sempre 'a l'aguait' dels nens, perquè tot i que cobreix poc, hi ha riscos." SERGI MORIANA, socorrista "Les causes més habituals d'accidents són descuits, un pare que se'n va a enviar un WhatsApp, a respondre una trucada... I malauradament en tenim moltes, d'aquest estil." Precisament en aquesta piscina, ahir van haver de rescatar un nen de l'aigua perquè s'estava ofegant. Tot i que va ser lleu, va ser traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron per fer-li un control més exhaustiu.

Tot i que la majoria d’equipaments estan oberts els 365 dies de l’any, molts activen les piscines descobertes durant l’estiu perquè tots els ciutadans puguin refrescar-se. Des del maig algunes ja funcionen a ple rendiment, però ha estat aquest cap de setmana quan la majoria han arrencat la temporada de calor.

De fet, de les 16 piscines urbanes que hi ha a la ciutat, 14 ja estan obertes i les dues restants ho faran el 2 de juliol. Gairebé totes fan canvis dels seus horaris habituals per adaptar-los a l’estiu, fins mitjan setembre.

Els responsables d’aquests equipaments recorden a les famílies la importància d’estar a l’aguait dels menors tot i que les piscines tinguin poca profunditat. De fet, divendres un nen de tres anys va estar a punt d’ofegar-se al Centre Esportiu Municipal de Can Dragó. Els socorristes apunten que la majoria dels ensurts succeeixen quan els pares estan pendents del telèfon mòbil o marxen a comprar una beguda al bar. Per tot plegat, demanen prudència i que els infants estiguin protegits amb els elements adequats per a cada edat.

Alguns dels espais més freqüentats per les families són l’illa de la Torre de les Aigües, popularment coneguda com la platja de l’Eixample, o el llac de la Creueta del Coll. Totes dues obren només durant l’estiu, coincidint amb el final i l’inici del curs escolar. Trobareu el calendari i horaris d’aquestes zones de bany i de totes les piscines d’estiu clicant-hi a sobre en el mapa següent.