ARTUR MAS, president de CDC "Un Estat de matriu franquista vol dir un estat que vol destruir persones, per defensar idees polítiques, nosaltres no hem defensat mai cap idea violenta, cap idea que vagi més enllà de l'ordre normal de les coses, simplement hem defensat idees polítiques: construir un Estat per Catalunya. I aquells que més ens hem mullat la cara responent per això, per aquest anhel de la societat catalana, aquests ara som els perseguits i que se'ns vol destruir. Una persona que actuï d'aquesta manera no hauria de formar part d'una cambra parlamentària i per tant demanem que plegui abans de diumenge. FRANCESC HOMS, candidat de CDC "Aquesta colla de covards perquè no ho sé dir d'una altra manera, que representa Fernández Díaz i la gent del PP, que usen i abusen de les institucions i el poder a la manera franquista, davant d'aquesta gent que ens volen fer mal els hi dic clarament que no em fan cap por... ho dic amb la serenitat i la consciència de tot el que estic dient, no em fan cap por"

Acompanyat de Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs –tots imputats per l’organització del 9-N– i també de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias –a qui s’havia acusat de tenir comptes a Suïssa– Mas ha assegurat que Convergència ha estat el “principal objectiu de persecució i destrucció de l’Estat espanyol”. I ha situat el ministre en funcions Jorge Fernández Díaz com a màxim responsable d’una “conspiració en tota regla per destruir el sobiranisme” i Convergència Democràtica: “Un estat de matriu franquista és un estat que persegueix i vol destruir persones per defensar idees polítiques.”

L’expresident de la Generalitat ha demanat que s’arxivin les querelles pel 9-N i que dimiteixin tant Fernández Díaz com totes les persones que estaven al corrent d’aquest cas: “Una persona que actua d’aquesta manera no hauria de formar part d’una cambra parlamentària. Que plegui abans de diumenge.” A més, Mas ha advertit que si el ministre en funcions no dimiteix emprendran accions judicials contra ell.

Homs: “No em fan cap por”

El candidat de CDC, Francesc Homs, ha estat molt crític amb Jorge Fernández Díaz i el PP, a qui ha acusat de ser “covards” i d’haver abusat de les institucions “de manera franquista”: “Els dic clarament que no em fan cap por”. Convergència ha suspès els actes de campanya que tenia previstos aquest dimecres al matí.