ALBERT RECIO, vicepresident de la FAVB "Aquí hi ha hagut un problema de l'administració, de deixar que la Telefónica fes el que li doni la gana. Per això ara que passen 10 anys i estem al final d'aquest període, com a mínim l'Ajuntament té l'obligació de fer el balanç i reconèixer què hi ha."

Segons l’acord, la companyia requalificava a edificable el sòl on es trobava la seva seu corporativa, a l’avinguda de Roma, coneguda com a edifici Estel. Com a contrapartida, Telefónica havia de convertir en equipaments nou centrals obsoletes, ubicades a diferents barris de la ciutat. Gairebé 10 anys després que finalitzi el termini per complir l’acord, la FAVB recrimina que, si bé la companyia ha tret un rendiment econòmic després de vendre l’edifici, els barris encara no disposen dels equipaments promesos. En aquest sentit, el vicepresident de la FAVB, Albert Recio, acusa l’administració d’haver “deixat la màniga ampla a Telefónica”.

Després de requalificar el sòl, el 2007 la multinacional va vendre l’edifici Estel a una societat inversora, que va haver de paralitzar el projecte a causa de l’esclat de la bombolla immobiliària. El 2014, el grup asiàtic Platinum Estates el va comprar per fer-hi habitatges i un hotel. En aquest cas la FAVB també dubta que el projecte tingui tots els permisos en regla.