Les aglomeracions d'aquest matí a l'entrada del Liceu recordaven l'afluència de les grans obres. Desenes de persones s'han sentit atretes per la música que emanava de l'interior... La lírica ha traspasssat les fronteres del Gran Teatre i ha arribat fins al costat del mar. La iniciativa de portar l'òpera al carrer, impulsada per l'associació Amics del Liceu, ha complert de llarg amb l'objectiu d'apropar aquest gènere musical a tothom. RAMON BASSAS, president d'Amics del Liceu "El Liceu estem veient nosaltres des dels Amics del Liceu estan fent també un esforç molt gran de falicitar descomptes especials, accés per gent jove. Això també ho fem a través dels amics i per tant en aquest sentit sí que ha disminuït, però també tornen a estar creixent, precisament gràcies a aquestes accions". És la primera vegada que es fan recitals al carrer i, en vista de la bona acollida que han tingut, segurament no en serà l'última.

Des d’aquest divendres, i fins diumenge, es faran concerts lírics al matí amb els alumnes del Conservatori Superior de Música del Liceu com a protagonistes. És la primera vegada que es fa aquesta iniciativa, i forma part de la campanya anual per recaptar fons, que impulsa l’associació Amics del Liceu. Enguany, els recursos recollits donaran suport al projecte Liceu a la fresca, que se celebrarà el 8 de juliol.

Els joves menors de 35 anys que s’acostin a escoltar l’òpera al carrer tenen premi assegurat. Concretament, els que s’acostin fins al recital del Liceu i omplin un formulari, rebran una entrada gratuïta per veure l’assaig general d”I Capuleti e i Montecchi’, una òpera de Vincenzo Bellini inspirada en ‘Romeu i Julieta’.