En una entrevista al ‘BTV notícies matí’, Leo Anselmi ha destacat que els restaurants per a vegetarians s’han incrementat entre un 30 % i un 40 %  a la ciutat. Barcelona ha estat la primera al món en anomenar-se “veg friendly”, un fet que ha marcat precedents perquè, assegura, han rebut trucades d’altres ciutats per seguir-ne l’exemple, com Vitòria.

Anselmi ha reconegut que la ciutat no es troba entre les primeres del món a oferir productes a vegans i vegetarians però que el projecte “veg friendly” pot fer escalar posicions. “Fa uns anys els turistes ens deien que no trobaven locals per a vegetarians”, assegura Anselmi. Va ser a partir d’aquí quan van començar a idear un projecte per potenciar i promocionar el comerç adreçat a aquest tipus d’alimentació. La proposta de ciutat “veg friendly” es va aprovar en la Comissió d’Economia del març i va ser molt criticada pel sector dels carnissers.

Els impulsors de BCN veg friendly es reuniran la setmana que ve amb l’Ajuntament per presentar una sèrie de propostes, entre els quals es preveu impulsar aplicacions mòbils per localitzar establiments, pàgines web i guies, entre altres eines, per donar suport al comerç vegà i vegetarià.