Després de 10 anys de MWC a Barcelona, les alternatives al congrés dels mòbils han decidit unir-se sota un mateix lema i amb un objectiu comú: “Volem donar resposta a tot el que el Mobile representa però també a un model de tecnologia que està en mans bàsicament privades i que no respecta els drets humans, les condicions laborals dels treballadors que fabriquen els mòbils ni el medi ambient”, ha explicat aquest dimecres Elisabte Fabregat, de la CUP Capgirem Barcelona.

Més contundents, els organitzadors de les Jornades AntiMWC no consideren que el congrés “suposi un benefici per a la ciutat ni per als treballadors” i denuncien la despesa econòmica que suposa i els avantatges que s’ofereixen a les empreses participants. “Tots aquests fets”, afirmen, “per a nosaltres representen la complicitat entre els poders públics i els poders privats, les multinacionals. Veiem com mentre a les classes populars se’ls retalla en sanitat, educació i prestacions socials, als congressistes els posen una catifa vermella.”

Per fer front a aquest model, del 19 al 24 de febrer, es faran a diversos espais de la ciutat el I Congrés de Sobirania Tecnològica, les Jornades AntiMWC, el Mobile Social Congress i el Mobile Commons Congress. Tot un ventall de xerrades, ponències, tallers i activitats lúdiques que per Francesco Praderio “han de ser un espai de crítica però sobretot de proposta i alternativa. Un espai de trobada que esperem que es pugui consolidar”.