GUILLEM CARLES, president de Cerecusor "La generalitat té un nou govern i pensem que ara hi ha un nou procés per crear un nou país i l'Ajuntament també amb Barcelona en Comú tenen el compromís de treballar amb les persones amb proximitat i espero que realment compleixin amb aquest compromís i que no siguem uns naufràgs com hem estat fins ara." LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "Que Barcelona sigui pionera en la implementació precisament del pla d'accessibilitat universal i això vol dir canviar el xip, és a dir, l'accessibilitat no és només un tema de barreres arquitectòniques sinó pensar com tots els serveis de l'ajuntament i totes les activitats les pensem en aquesta clau d'inclusió, no."

La nova seu es troba al carrer de Nàpols, 338, i ha estat inaugurada aquest matí amb el tall de cinta tradicional. Un acte al qual han assistit més d’un centenar de persones que volien veure de ben a prop el nou equipament. L’estrena del local coincideix amb l’any que l’associació celebra els 75 anys d’història.

L’equipament, de més de 200 metres quadrats, disposa diverses sales de reunions, un espai distès amb servei de bar i també una sala amb ordinadors. Des d’aquesta nova seu, l’associació oferirà principalment formació, cursos de llenguatge de signes i de noves tecnologies i audiovisuals. Al llarg de l’any organitzen conferències, exposicions i debats. També impulsen una biennal de teatre al mes de maig. A més, compten amb una penya del Barça, integrada per persones sordes.

Fins ara el col·lectiu de sords de Barcelona tenia un equipament al carrer de Regàs, però l’entitat va decidir vendre’l i comprar un nou local perquè han notat com els recursos econòmics de què disposaven han anat a menys. Les retallades els han afectat i el president del Cerecusor, Guillem Carles, ha aprofitat l’estrena de l’equipament per demanar més implicació per part de les administracions públiques. La tinenta d’alcalde de Drets Civils, Laia Ortiz, que ha assistit a la inauguració, ha manifestat la voluntat de desenvolupar durant aquest mandat el Pla d’accessibilitat universal.