Arrels Fundació ha creat una aplicació per a mòbils que permet avisar de la presència de gent que dorm al carrer. D’aquesta manera es pot ajudar a quantificar aquesta problemàtica social i millorar l’atenció a aquestes persones. També permet informar sobre la ubicació exacta de les persones sense llar, el sexe, si està amb altres persones, en quin tipus d’espai viu i si l’acompanyen animals. El director d’Arrels, Ferran Busquets, ha explicat a Barcelona FM que així serà més fàcil fer la tasca que molts ciutadans ja feien a través del web o per telèfon.

La nova aplicació s’anomena Arrels Localitzador, és gratuïta i ja es pot descarregar tant per a telèfons Android com Apple. En les primeres hores en funcionament, ja s’han obtingut una cinquantena de localitzacions.

Durant tot l’any passat, Arrels va rebre més de 220 notificacions a través del seu web i va fer 5.000 visites a més de mig miler de persones que viuen als carrers dels districtes de Ciutat Vella, l’Eixample i Sant Martí. Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya Un milió de gràcies, que va engegar al novembre per recaptar un milió d’euros per poder acollir durant un any 125 persones. De moment, ja ha aconseguit la meitat del seu objectiu, 500.000 euros.