Un nou carril bici travessarà el barri de les Corts pels carrers de Can Bruixa i Marquès de Sentmenat, entre el carrer de Joan Güell i l’avinguda de Josep Tarradellas. El carril de bicicletes se situarà al costat mar, on ara hi ha un carril d’estacionament, que es trasllada una mica cap al centre de la via. La configuració final de la secció viària (mar-muntanya) serà d’un carril bici amb zona de protecció, un carril d’estacionament en cordó, un de circulació i una altra filera de cotxes aparcats al cantó muntanya. Els treballs, que es duran a terme per trams fins al dia 23, preveuen instal·lar-hi semàfors per a ciclistes i pintar tota la senyalització horitzontal necessària.

Obres a Lesseps i Alfonso Comín

Al districte de Gràcia, aquest cap de setmana comencen obres a les places d’Alfonso Comín i de Lesseps. A la primera, es tracta de reconvertir un carril d’estacionament que ara hi ha a la part muntanya de la plaça en un carril addicional de circulació que permeti descongestionar el trànsit i les cues que es formen just abans de l’accés a la ronda de Dalt. Aquest cap de setmana, les màquines comencen a fresar la senyalització horitzontal existent i a pintar-hi la nova configuració de carrils. Després es tancarà la zona d’obres amb una barrera de protecció. L’obra no quedarà del tot acabada fins al 17 de gener.

Paral·lelament, aquest dissabte comença la nova instal·lació de la font ornamental existent a la plaça de Lesseps. De moment només es tancarà el parterre del costat mar de la plaça, tocant al carrer de Pérez Galdós, perquè dilluns es puguin iniciar els treballs per al condicionament del terreny. La col·locació del vas de la font es preveu per al dia 21 de desembre, i a partir del 7 de gener s’actuarà sobre les xarxes de serveis per a les instal·lacions de la font i els acabats. L’obra acabarà el 29 de gener.

A més, aquest dissabte finalitzaran les obres de pavimentació del carril bus Sardenya-Cartagena, al Baix Guinardó. Es completaran els treballs de pavimentació i senyalització horitzontal en el tram entre Lepant i Cartagena, de manera que el nou carril bus quedarà totalment finalitzat.