L'Heron City no renuncia a l'ampliació i tanca el debat iniciat a l'estiu. Al gener es va aprovar la modificació dels usos de 6.000 metres quadrats de l'espai per silenci administratiu i la propietat vol aprofitar aquesta oportunitat per créixer. Fonts de l'empresa recorden que no es construirà ni un centímetre més, sinó que la intenció és instal·lar restaurants, espais d'oci familiar i botigues a la segona i tercera planta de l'immoble, ara parcialment buides. Els promotors confien que aquesta reforma generarà llocs de feina a Nou Barris i Sant Andreu, però botiguers i veïns s'hi mostren contraris. SALVADOR TORRES, AV Porta "Veiem que aquest model de negoci va en contra del barri, del districte, totes les entitats estan en contra de l'ampliació perquè acabarà de matar més encara el petit comerç." PRÒSPER PUIG, president de l'Eix Comercial de Sant Andreu "Ens estan assetjant, semblem el triangle de les Bermudes. Ampliació de La Maquinista, ampliació d'Heron City, l'espasa de Damocles, que seria el gran centre comercial que volen fer sobre l'estació de la Sagrera. Cada vegada tenim menys espai per sobreviure." "Fonts municipals han confirmat que han mantingut contactes amb la propietat per buscar alternatives a l'ampliació, però assenyalen que si Heron City vol fer efectiu el silenci administratiu, l'Ajuntament no s'hi podrà negar." Fonts de la propietat indiquen que ja han sol·licitat l'aprovació i confien que tiri endavant abans de finals d'any.

Heron City mou fitxa i té la intenció de guanyar la partida. Aquest gener es va aprovar la modificació dels usos de 6.080 metres quadrats de l’espai per silenci administratiu i la propietat vol aprofitar aquesta oportunitat per créixer, a tocar de la Meridiana. L’empresa ha confirmat a BTV que ja ha sol·licitat a l’Ajuntament que tiri endavant l’ampliació i “confia que entri a l’ordre del dia del proper plenari municipal”.

Fonts de l’Heron City recorden que no es construirà ni un centímetre més. Fins ara el sostre comercial era de 32.000 metres quadrats i amb l’ampliació s’arribarà als 38.080. Amb el canvi d’usos s’eliminarà espai destinat a oficines i, a canvi, s’instal·laran restaurants, espais d’oci familiar i botigues a la segona i tercera plantes de l’immoble, que ara estan parcialment buides.

Els promotors indiquen que aquesta reforma generarà llocs de feina als districtes de Nou Barris i Sant Andreu, però veïns i comerciants consideren que dificultarà, encara més, que els petits negocis de la zona tirin endavant en un moment de crisi.

Pròsper Puig, president de l’Eix Comercial de Sant Andreu, alerta que el comerç del barri està amenaçat per les superfícies comercials i afirma que “ens estan assetjant, semblem el triangle de les Bermudes”. Segons Puig, amb l’ampliació de La Maquinista, la de l’Heron City i el futur gran centre comercial que volen fer sobre l’estació de la Sagrera, els botiguers “cada vegada tenim menys espai per sobreviure.”

Salvador Torres, de l’Associació de Veïns de Porta, també s’ha mostrat contrari al “model de negoci” que proposa Heron City i ha tornat a lamentar que se senten “enganyats pel govern anterior”, que va permetre aquesta aprovació.

Fonts del govern de Colau, que es manté contrari a l’ampliació, han confirmat que el districte ha mantingut contactes amb la propietat per buscar alternatives però assenyalen que si Heron City vol fer efectiu el silenci administratiu, l’Ajuntament no s’hi podrà negar.

Canvi d’accionistes

Heron City, propietat d’Azorallom, va fer un canvi en l’accionariat recentment i va incorporar com a principal inversor el grup ActivumSG Capital Management, un fons alemany.

Inaugurat l’any 2001, actualment el centre comercial del barri de Porta disposa d’un supermercat Mercadona, 16 sales de cinema Cinesa, a més de diverses botigues, una desena de locals de restauració i aparcament subterrani.