Des d'aquesta tarda és el millor croissant artesà de mantega de tot l'estat espanyol. És obra dels germans Costa, de la pastisseria Vallflorida, de Sant Esteve de Palautordera. Fa sis anys que es presenten a aquest concurs. Any rere any han anat millorant el producte, basat en la recepta històrica de la pastisseria familiar. I aquesta vegada han aconseguit la fórmula guanyadora. GERARD COSTA i LLUÍS COSTA, guanyadors del concurs "Hem posat més sucre i hem aconseguit que creï una caramelització al croissant. Que tingui un gust més dolç, amb un cruixent més persistent en boca. Aquesta ha estat la millora del croissant d'aquest any." Però arribar-hi no és fàcil. El jurat valora molts elements. El color, els plecs de l'interior, la forma i l'acabat. Hi ha un criteri, però, que sempre preval. OLIVIER FERNÁNDEZ, director de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona "El gust sempre és el més important. Els altres elements fan que guanyi un o un altre i qui les té totes és el que guanya normalment." I ser el millor en aquest concurs comporta certs avantatges. Ho sap bé Oriol Balaguer, guanyador de l'edició de l'any passat. ORIOL BALAGUER, pastisser i membre del jurat "Pel que fa a marca i posicionament va molt bé perquè tot el país vol venir a comprar-te croissants. I això és màgic." Els germans Costa ja ho han començat a notar aquesta tarda acaparant tots els flaixos.

El campionat l’organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona per incentivar i premiar els coneixements de pastissers artesans. Un jurat professional valora els croissants presentats a concurs tenint en compte aspectes com el gust, la pasta fullada, el color, el format i l’acabat.