EVA SÁNCHEZ, encausada i militant del sindicat CGT "No estem contentes, ni la Laura ni jo estem contentes, tenim clar que avui no s'ha fet justícia, que nosaltres no hem fet cap delicte, que hem hagut de pagar amb 3 anys pendents, 24 dies de presó de la Laura que ho ha pagat de sobres. Demà anirem a treballar i continuarem amb la nostra lluita."

Aquest dimarts havia de començar el judici pels aldarulls davant la Borsa de Barcelona durant la vaga general del 29 de març de 2012. La defensa de les dues noies acusades ha arribat a un acord amb la fiscalia per tal de no anar a judici. Inicialment, la fiscalia demanava dos anys i mig de presó per delictes de desordres públics i danys. Finalment, però, la defensa de les dues dones i el ministeri fiscal han arribat a una entesa, perquè l’acusació particular (entre els quals hi havia la Generalitat, la Borsa de Barcelona i l’empresa asseguradora) s’ha retirat un cop s’ha pagat la multa de més de 9.000 euros per rescabalar els danys. A banda de la penalització econòmica, s’han demanat per a les dues dones 13 mesos de presó, quatre per un delicte de desordre i nou per un altre d’incendi. Com que cap de les dues no té antecedents, no serà necessari que ingressin a la presó.

A les dues manifestants i militants del sindicat CGT se les acusava d’haver llançat pedres contra els vidres de la Borsa i haver engegat una foguera a la porta d’accés que va obligar a desallotjar tot l’edifici pel fum. La defensa admet que una de les encausades va calar foc en una caixa petita de cartró, però assegura que ho va fer com a acte simbòlic i que, abans, es va assegurar que no hi havia perill. A més, remarca que quan la foguera va revifar elles ja no hi eren, i que es va poder apagar el foc sense problemes.

Una de les acusades, l’Eva Sánchez, ha admès en sortir dels jutjats que estan alleujades, però no contentes perquè consideren que no van cometre cap delicte i reclamaven l’absolució. D’altra banda, consideren que ja han pagat suficient pel que van fer, ja que el procés s’ha dilatat més de tres anys, han abonat una sanció econòmica i una de les dues va haver d’ingressar en presó preventiva durant 24 dies per ordre del jutge. En sortir de la Ciutat de la Justícia, les encausades han celebrat el tancament del cas amb els seus companys. De fet, durant tot el matí, al voltant de 150 persones convocades pel sindicat CGT han protestat a la porta dels jutjats i han esperat les dues dones, en senyal de solidaritat. Ambdues asseguren que demà intentaran tornar a la normalitat, continuaran amb la seva feina i diuen que no abandonaran l’activitat sindical.