La temperatura del mar, que en aquesta època encara és alta, ha propiciat la formació d’aquestes tempestes amb molt aparat elèctric. Els trons i els llamps s’han manifestat especialment sobre el mar, davant de Barcelona, però en alguns casos han arribat també a la costa i a l’interior de la ciutat.

Les precipitacions han estat intenses i al Raval han caigut 27,3 litres per metre quadrat en només mitja hora mentre que a la plaça de la Farga, s’ha arribat als 206 litres per hora. En aquesta zona, a Sants, s’han registrat 41 litres per metre quadrat i a la Vila Olímpica, 34. Les precipitacions no han estat uniformes arreu de la ciutat i a altres punts han estat menors: a la Zona Universitària han caigut 16 litres per metre quadrat i a l’Observatori Fabra, només 8.

La tempesta, procedent del sud de Catalunya, ha avançat en sentit nord-est resseguint el litoral i s’ha manifestat amb força a Barcelona entre les quatre i les cinc de la matinada. Durant el matí la situació encara és inestable i poden haver alguns ruixats. A partir del migdia s’anirà imposant el sol i a la tarda el gran protagonista serà el vent.

Malgrat la intensitat de les pluges no hi ha hagut incidents greus a la ciutat, segons han informat Bombers de Barcelona i TMB. No obstant això, Protecció Civil ha rebut una trentena de trucades i hi ha hagut talls puntuals de llum. A Nou Barris, 3.200 usuaris s’han quedat sense subministrament entre les cinc i les set del matí i, a partir d’aquesta hora, a Sant Martí han estat 2.100 els que s’han quedat sense llum també durant gairebé dues hores.