Ada Colau es va mantenir al marge durant tota la campanya i va evitar donar suport explícit a cap candidat, tot i que sí que va expressar confiança personal en Lluís Rabell. El cas és que Catalunya Sí que es Pot, la candidatura germana de Barcelona en Comú, no ha tingut en l'exlíder veïnal el mateix efecte que Colau a les municipals. Ha perdut 90.000 vots i ha caigut de la 1a força al maig a 5a al setembre. Amb Junts pel Sí, CiU i Esquerra milloren els resultats que, sumats, van obtenir per separat a les municipals Xavier Trias i Alfred Bosch. Tot i això, queden lluny del que els dos partits van aconseguir a Barcelona a les eleccions del Parlament l'any 2012. Ciutadans ha trencat els esquemes a la ciutat i amb més de 155.000 vots, ha doblat el suport que Carina Mejías va obtenir a les municipals el mes de maig. Amb més participació, el PSC també ha guanyat vots, 32.000 més dels que va aconseguir Jaume Collboni per a l'Ajuntament. La CUP, quarta força el 27-S, ha escalat posicions i ha sumat 36.000 vots més dels que va rebre María José Lecha a les municipals. Xifra que li ha permès superar Catalunya Sí que es Pot i relegar el PP al sisè lloc a Barcelona. Tot i això, els populars han aconseguit ara al setembre 20.000 vots més dels que Alberto Fernández Díaz va obtenir el mes de maig.

L’exlíder veïnal Lluís Rabell no ha tingut a Barcelona el mateix efecte que va tenir Colau en les eleccions municipals. La llista que lidera Rabell ha perdut 90.000 vots respecte al suport que va tenir Barcelona en Comú el mes de maig. Una davallada que ha fet caure la confluència d’esquerres de la primera posició a les municipals a la cinquena aquest setembre. L’alcaldessa va decidir no interferir en campanya perquè considerava que Barcelona en Comú és una candidatura municipalista, però pocs dies abans de les eleccions va confessar una “confiança personal” amb Lluís Rabell. Els tinents d’alcalde Gerardo Pisarello i Jaume Asens es van deixar veure en l’últim míting de Rabell, tot i que la regidora Gala Pin havia anunciat que votaria la CUP.

Els 326.415 vots que ha aconseguit Junts pel Sí són superiors als sufragis que, per separat, van tenir Xavier Trias (CiU) i Alfred Bosch (ERC) en les eleccions del maig (236.303). La candidatura independentista, però, no ha millorat els resultats que les dues formacions van tenir en les darreres eleccions al Parlament, l’any 2012, que sumades van superar els 340.000 vots. Cal precisar, però, que Unió ha aconseguit 26.996 sufragis aquest diumenge. Pel que fa a la CUP, ha millorat resultats respecte a les municipals, amb 35.853 vots més dels que va aconseguir la llista liderada per María José Lecha el mes de maig. A més, ha escalat fins a la quarta posició.

Qui s’ha beneficiat més de l’augment de la participació és Ciutadans, que ha batut rècords a la ciutat. La formació taronja ha duplicat els 77.484 vots que va tenir Carina Mejías al maig, s’ha col·locat en segona posició i lidera el rànquing com a força més votada a Nou Barris, tradicional feu socialista. El PSC, com també el PP, han sumat més vots respecte a les municipals amb l’augment de participació. Els socialistes han tingut 33.265 vots més que els que va aconseguir Jaume Collboni a l’Ajuntament, mentre que els populars han sumat 19.436 sufragis més dels que va rebre Alberto Fernández Díaz al maig. D’entre els partits amb representació al consistori, el PP ha quedat en última posició, superat per la CUP.