ALFRED BOSCH president del Grup Municipal d'ERC "És un signe de llibertat d'expressió, perquè estem en un moment crucial per aquest país i ens sembla que avui era el dia per tal d'expressar-nos lliurement en defensa d'un projecte de futur." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ president del Grup Municipal del PP "Pues ya se ha acabado la broma. Si un independentista exhibe la estelada en el Ayuntamiento yo no voy a esconder, sino todo lo contrario, la bandera de España de la que me siento muy orgulloso." ADA COLAU alcaldessa de Barcelona "Lamento que s'utilitzi electoralment el que és el balcó del consistori el dia de la festa de la ciutat que és el dia de la festa de tots els barcelonins." XAVIER TRIAS president del Grup Municipal de CiU "Jo faig una crida a l'alcaldessa, que faci el que ha de fer com alcaldessa, que és ser capaços de posar ordre en aquesta ciutat." CARINA MEJÍAS presidenta del Grup Municipal de Ciutadans "Consideramos que esta es una fiesta en la que todo el mundo se tiene que sentir llamado a participar, y se tiene que respetar la pluralidad ideológica." JAUME COLLBONI president del Grup Municipal del PSC "És fora de lloc fer demostracions com les que avui hem pogut veure al balcó de l'Ajuntament, d'una banda i de l'altra banda."

El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Alfred Bosch, que juntament amb el regidor Jordi Coronas ha penjat una estelada al balcó de l’Ajuntament aquest matí, ha destacat que sempre s’hi han pogut veure tres banderes i que “ningú no creu que sigui polititzar”. Bosch ha assegurat que “una bandera no ofen ningú” i ha afegit que a ell “la bandera espanyola no l’ofen i que per això ha demanat respecte” quan els representants del PP han respost fent visible una bandera espanyola.

Alberto Fernández Díaz, president del Grup Municipal del PP, ha explicat que s’ha adreçat a l’alcaldessa per demanar que fes retirar l’estelada i que,  passats uns minuts, no anava a amagar la bandera espanyola de la que se sent, ha dit, “molt orgullós”. Fernández Díaz ha recalcat que “això no havia passat mai” però ha declarat que “era previsible”.

Ada Colau ha volgut treure importància a l’incident, que ha qualificat d’anècdota, però s’ha mostrat molesta amb l’acció dels regidors perquè “a ningú no se li escapa” que és una acció electoralista en la “festa de tots els barcelonins i barcelonines”. Per oposició, Colau també ha volgut reivindicar que “la plaça de Sant Jaume ha de ser un lloc per a la llibertat d’expressió”.

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias també ha defensat la llibertat d’expressió però ha recordat que “hi ha llocs i moments” i que “embolicar-se amb banderes” i fer accions com aquestes “no té sentit”. Per això ha demanat a Colau que “faci el que ha de fer” i per “posar ordre en aquesta ciutat”.

Per la seva banda, Jaume Collboni, president del Grup Municipal del PSC, ha considerat que l’acció al balcó ha estat “fora de lloc”. Collboni ha assegurat que “el respecte ha de ser la base per cohesionar la societat” i que “la convivència només serà possible si hi ha un respecte pels espais compartits i la simbologia que comparteixen tots els barcelonins”.

Per acabar, la presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha qualificat de “lamentable” el que s’ha vist aquest matí al balcó de l’Ajuntament. Mejías ha dit que “s’ha de respectar la pluralitat ideològica” i ha reivindicat que el seu partit sempre ha reclamat “que les festes siguin de tots”.