TORTELL POLTRONA, impulsor de Pallassos sense Fronteres "Qui té la clau per obrir la porta és el govern central, per tant caldria que féssim més pressió perquè sinó aquestes escenes se seguiran repetint i podríem arribar a la conclusió que els causants d'aquesta desgràcia som nosaltres mateixos."

“Un minut de vergonya” s’ha celebrat aquest vespre a Barcelona, però també s’hi han sumat més d’una quinzena de pobles i ciutats de Catalunya. És la manera amb què des de Pallassos sense Fronteres reclamen que es compleixin els tractats i es doni asil polític als refugiats.

Jaume Mateu, conegut popularment com a Tortell Poltrona, és el fundador de Pallassos sense Fronteres i ha parlat a Barcelona FM. Afirma que “el minut de la vergonya és la resposta dels ciutadans a la impotència que senten al drama dels refugiats“.

Mateu va fundar Pallassos sense Fronteres l’any 1993 per millorar, precisament, la situació en què es troba la infància refugiada per causa bèl·lica o com a conseqüència de desastres naturals.