Barcelona s’ha inundat d’amants de l’atletisme amb la 44a Cursa El Corte Inglés. Uns 33.000 corredors, amb paritat entre homes i dones, s’han posat les vambes aquest diumenge per participar en la que es considera la cursa popular i solidària més gran d’Europa. Enguany els fons recaptats amb la venda de samarretes s’han destinat a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, que l’atén persones amb aquesta malaltia i les famílies.

Una jornada per gaudir de l’esport

La cursa, de 10 quilòmetres, s’ha convertit en una oportunitat per gaudir de l’esport i a l’hora per dedicar-la als qui no poden fer-la. És el cas del Jorge, que juntament amb tres companys de feina, han participat en la competició amb el pensament posat en una amiga que pateix ELA. “Acabar la cursa no era només un repte, sinó una promesa”.

Altres esportistes veuen en aquesta cursa una forma de córrer sense tenir en compte el temps del marcador i “amb calma”. La Mari, per exemple, fa 7 o 8 anys que fa la Cursa El Corte Inglés. El seu secret per arribar a la línia de meta: “estiraments, entrenaments i ioga“.