Barcelona s'omplirà d'obres a partir de demà. A la Gran Via i a la Diagonal s'hi faran treballs de pavimentació del carril bus que tindran afectacions importants en el trànsit. Les obres de la Diagonal, entre Palau Reial i la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, està previst que s'acabin el 9 d'agost. Les de la Gran Via, en canvi, s'allargaran fins l'última setmana de mes. També es faran tasques de pavimentació als districtes d'Horta-Guinardó i de Sarrià - Sant Gervasi. Dimarts començaran treballs de pavimentació al districte d'Horta-Guinardó. Justament, per aquest carrer passarà el bus que oferirà serveis alternatius al tram de la línia 5 del metro entre les estacions d'Horta i Vall d'Hebron, que estarà tallat a causa de les obres del 10 al 30 d'agost. A la Ronda del General Mitre s'hi faran treballs per instal·lar la xarxa d'alta tensió, que també afectarà el trànsit i els districtes tant de Gràcia com de Sarrià - Sant Gervasi s'hi duran a terme obres similars. Per acabar, al túnel de l'avinguda Diagonal i la ronda del Mig s'hi repararà una reixa de recollida d'aigües que afectarà la circulació durant la primera quinzena de mes.

Una de les actuacions més rellevants és la pavimentació del carril bus de la Gran Via en sentit Llobregat entre la plaça d’Espanya i el carrer de la Química, que s’allargarà fins al 28 d’agost. Els treballs suposaran un important impacte en la mobilitat, ja que el tronc central de la Gran Via quedarà limitat a dos carrils a la circulació, i els busos circularan per la calçada lateral, per tal de poder realitzar les parades corresponents. L’Aerobús, en canvi, com que no efectua parades en aquesta zona, seguirà circulant per la calçada central.

Un altre dels punts de la ciutat on es faran treballs de pavimentació és el de l’avinguda Diagonal, en el tram comprès entre Palau Reial i la Facultat d’Economia i Empresa de la UB. Les actuacions afectaran el carril bus en sentit Llobregat i implicaran traslladar els busos des del tronc central a la calçada lateral. Es preveu que la pavimentació finalitzi el dia 9 d’agost.

A més, també es pavimentarà el carrer del Llobregós entre Fastenrath i el passeig de la Mare de Déu del Coll, al districte d’Horta-Guinardó. Els treballs es realitzaran fins al dia 13 d’agost i les línies de bus que circulen pel carrer del Llobregós es desviaran pel carrer de Fastenrath.

D’altra banda, a partir de dimarts 4 d’agost, també s’iniciaran nous treballs de pavimentació, que afectaran el carrer Prats de Molló entre Modolell i Camp així com el carrer Pantà de Tremp entre Llobregós i Moratín.

Infraestructures de serveis

Dilluns també comencen un seguit d’obres vinculades a millorar les infraestructures de serveis que comportaran afectacions a la mobilitat. En aquest sentit, hi destaca la reparació d’una reixa de recollida d’aigües al túnel de l’avinguda Diagonal-ronda del Mig. Els treballs limitaran la circulació de la ronda del Mig a dos carrils en sentit Besòs fins al 14 d’agost.

De la mateixa manera també es treballarà per reparar tres prismes elèctric d’alta tensió que hi ha a la ronda General Mitre, al Carrer de l’Escorial i al carrer de Sant Joan Bosco.